Utorak, 29 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

MISTERIJ BOMBAŠKOG NAPADA KOD KARLOVCA Policija utvrđuje identitet napadača, dok majka nestalog poljoprivrednika već oplakuje sina

Dragan Padežanin zvani Šešelj (60) iz Banskih Moravaca pokraj Karlovca nestao je u noći na petak prošlog tjedna, koji sat prije nego što je na obližnjem Popović Brdu odjeknula eksplozija na kamionu i imanju Milana Basare, mjesnog prekupca drva.

Snažna detonacija raznijela je Milanov kamion, oštetila njegovu kuću i polupala stakla svim susjedima uokolo 200 metara, ali je usmrtila i jednu nepoznatu osobu, vjeruje se upravo onoga koji je postavljao eksploziv.

Oplakuje sina

Nedaleko od mjesta tragedije, na šumskom putu, policija je pronašla plavi Padežaninov Hyundai Getz i dovezla ga u dvorište njegove majke Nevenke s kojom je živio. Je li nestali Dragan taj kojega je raznijela eksplozivna naprava i je li je on postavljao? Policija formalno još nema identitet stradalog, nemoguće ga je fizički prepoznati te će završni sud o tome dati forenzičari nakon analize na dijelovima njegova tijela. Policijska istraga je u tijeku te će o novim saznanjima izvijestiti javnost, oprezna i službena je glasnogovornica PU karlovačke Andreja Lenard, dodajući da policija nije primila prijavu o nestanku neke osobe s tog područja u posljednjih nekoliko dana.

Ipak, Nevenka Padežanin i bez policijske potvrde na kućnom pragu oplakuje sina.

– Sve si nekako mislim, možda ipak odnekud dođe, ali nema ga. Jadna sam ti, sinko, ne znam što mu je bilo. I policija me tješi, kažu – bako, možda nije on. Eno, u dvorištu ih je bilo deset automobila, jedan je dovezao i njegov auto, sve su pregledali… – priča nam plačući nesretna Nevenka Padežanin.