Subota, 25 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

MJEŠTANI SLAVONSKOG SELA PRIKUPILI 104.659 KUNA ZA POTREBE VRHBOSANSKE NADBISKUPIJE ‘Teško nam je, povratnici smo, ali tamošnjim Hrvatima je još teže’

Povodom Miholjskih dana i Dana Općine Lovas, u tome povratničkom vukovarsko-srijemskom mjestu svetu misu u nedjelju je predvodio vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić, kojemu su predstavnici Općine nakon mise uručili ček na 104.659 kuna, prikupljenih na donatorskoj večeri za Vrhbosansku nadbiskupiju.

Načelnica Općine Lovas Tanja Cirba podsjetila je kako je kardinal Vinko Puljić prvi put posjetio Lovas proljetos povodom obilježavanja 20. godišnjice pokopa žrtava iz masovne i pojedinačnih grobnica u Lovasu te služio misu zadušnicu. “Od tada traje naše prijateljstvo koje smo produbili ljetos posjetom Vrhbosanskoj nadbiskupiji te idejom da za potrebe nadbiskupije organiziramo u Lovasu donatorsku večeru”, kazala je Tanja Cirba dodajući kako je na donatorskoj večeri prikupljeno ukupno 104.659 kuna te 250 australskih dolara.

“Nama je ovdje teško, povratničko smo mjesto uza samu granicu, ali mislimo da je Hrvatima u Vrbosanskoj nadbiskupiji još teže i zato smo se odlučili pomoći im koliko možemo”, kazala je Cirba.

Zahvaljujući se na donaciji, vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić kazao je kako ga je duboko dirnula gesta Lovašćana, koji su također, rekao je, poput katolika Vrhbosanske nadbiskupije osjetili bol ratnog stradanja, ali su našli volje i želje da pomognu onima koji su u potrebi.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: