Četvrtak, 27 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Mještanima Ozlja ukinuta linija kojom su putovali na posao

Već više od dva mjeseca mještani Ozlja i okolnih sela muku muče s prijevozom do Karlovca. HŽ im je ukinuo liniju kojom su ujutro putovali na posao.

Za manje od pola sata iz Ozlja se stizalo u središte Karlovca. Cijenom prihvatljivo. Idealno je to bilo i za radnike i za učenike.

Bilo, jer krajem prošle godine HŽ je jednostavno ukinuo jutarnju liniju kojim su putovali radnici koji rade od 7 i učenici koji idu na praksu.

– Teško je i snalazimo se svakako, i baka servis i kako tko stigne, kaže Andrea Sentigar.

Anđela Fajt pak za mjesec dana ide u mirovinu. Ona i suprug planiraju se preseliti u vikendicu u Ozlju.

– Ostati ovdje bez veze nije baš preporučljivo. Nama je i liječnička pomoć u Karlovcu, kaže Anđela Fajt.

Isti je problem mještana svih sela od Ozlja do Karlovca.

– Strašno puno fali, a općepoznata je činjenica da većina institucija radi od 7 do 15, znači nemamo u prikladno vrijeme ni za odlazak na posao ni za vraćanje s posla, kaže Alma Starešina.

Pisali su HŽ-u, javnom pravobranitelju, mjerodavnim ministarstvima, gradu i županiji.

– Oni se svi zalažu za ostanak u ruralnim područjima, a što ćeš u ruralnom području kad ne možeš na posao, pita se Snježana Kučinić.

U pomoć im je uskočio jedino grad Ozalj, organizirali su im privremeno prijevoz kombijem. U međuvremenu, gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić u priopćenju poručuje da HŽ uvodi novu liniju. Odlično, kažu putnici, no nažalost, ne rješava problem jer prema novom voznom redu vlak kreće gotovo sat vremena ranije i iz Ozlja i za Ozalj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: