Subota, 27 studenogaStranica o Hrvatski
Shadow

Mladi poručuju: Vukovar je svake godine sve bolji, nije više tako tužan

Za dva dana u Vukovaru će se, kolonom sjećanja, obilježiti trideseta godišnjica pada grada heroja. Ove godine, uz trasu kretanja tužne kolone bit će i podsjetnici da zločinci još nisu kažnjeni. Danas su, bacanjem vijenaca u Dunav, počast svim žrtvama odali predstavnici Srba u Hrvatskoj i izaslanik srbijanskog predsjednika Veran Matić.

Predstavnici srpskih organizacija u Hrvatskoj odali su počast svim Vukovarcima nestalim i ubijenim 1991. Niz Dunav je pušten vijen,ac a svijeće su upalili i podno sivog obeliska na Ovčari. 

– Pitanje nestalih i odgovornih za zločine zajednička je tema u kojoj bismo svi trebali podnijeti svoj dio odgovornosti, i Zagreb i Beograd. Ne samo da podržavamo nastavke razgovora između predstavnika Vlada, nego da što prije dođe do konkretnih rezultata, poručio je predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) i saborski zastupnik Milorad Pupovac.

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević kazao je kako Grad Vukovar zaslužuje da se sjetimo njegovog stradanja i da se sjetimo svih koji su stradali te onih koji se vode kao nestali. Isto tako, dodao je – Vukovar zaslužuje da u sve ostale dane bude grad života grad tolerancije, dijaloga i različitosti te grad koji gradi sretniju sadašnjost i budućnost. Potpredsjednik Milošević žrtvi Vukovara poklonit će se i u koloni sjećanja.

Uz trasu kojom će ona prolaziti vukovarski je gradonačelnik Ivan Penava danas postavio izložbu pod nazivom “Optužnica” te upozorio kako zločinci ni dan danas nisu kažnjeni: “Kao gradonačelnik građana grada Vukovara, svojih građana, a u ime 1292 poginulih Vukovaraca, u ime kojih nema tko govoriti jer su ubijeni, a za čiju smrt nitko nije odgovarao”, poručio je.

Poruka mladih

Tri desetljeća od Domovinskog rata te rane nisu zaboravljene. Vukovarki Dariji Matković studeni izvuče najbolnije uspomene. Za cvjećarke Dijanu i Mirjanu suživot cvjeta. Mladi poput njih grade Vukovar. I poručuju: Vukovar je svake godine sve bolji i bolji. Mladi

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: