Utorak, 18 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

MORH: 29. obljetnica utemeljenja Glavnog stožera OS RH

Autor: M.M./Hina

25. 09. 2020.   prije 1 sat

U Ministarstvu obrane (MORH) obilježena je 29. obljetnica utemeljenja Glavnog stožera OS RH uz poruku ministra obrane Marija Banožića da MORH podržava rad Glavnog stožera, posebno u opremanju i modernizaciji Hrvatske vojske i unaprjeđenju standarda hrvatskih vojnika.

Čestitajući pripadnicima Glavnog stožera OS RH, Banožić je istaknuo da se prisjećamo povijesnog događaja kada je prvi predsjednik i vrhovni zapovjednik Hrvatske vojske Franjo Tuđman ustrojio Glavni stožer Hrvatske vojske.

Zahvalio je generalu Antunu Tusu, prvom načelniku Glavnog stožera OS RH, kao i svim dosadašnjim načelnicima na stvaranju, razvoju i modernizaciji obrambenog sustava te hrvatskim braniteljima koji su obranili i oslobodili našu zemlju.

– Samo u sinergiji s MORH-om, a posebno u opremanju i modernizaciji Hrvatske vojske i unaprjeđenju životnog standarda hrvatskih vojnika, možemo doprinijeti jačanju obrambenih sposobnosti Hrvatske vojske, jačanju strateškog partnerstva s NATO-om i EU-om, međusobnom jačanju duha suradnje, razumijevanja i povjerenja, rekao je Banožić.

Načelnik Glavnog stožera OS admiral Robert Hranj istaknuo je kako je osnivanje Glavnog stožera imalo neprocjenjivu važnost za utemeljenje i oblikovanje današnjih profesionalnih Oružanih snaga. Istaknuo je doprinos i postignuća Hrvatske vojske u ratnom i poslijeratnom razdoblju te brojne izazove s kojima se uspješno suočavala.

– Oružane snage stasale su i postale ponos hrvatske domovine, a Glavni stožer središte stručnog i kvalitetnog upravljanja Oružanim snagama, u kojem su uvijek radili odlučni i stručni ljudi

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: