Četvrtak, 11 travnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Mornari spasili tročlanu posadu brodice kod otoka Zečevo

Mornari ACI marine Vrboska u ponedjeljak popodne spasili su tročlanu posadu brodice kod otoka Zečevo kojoj je otkazao motor pri jakim udarima vjetra te brodolomce neozlijeđene vratili u mirnu Vrbosku.

Nepovoljni vremenski uvjeti diljem Jadrana, u ponedjeljak su aktivirali mornare Dinka Damjanića i Mihovila Šišejkovića koji su pritekli u pomoć pri spašavanju brodice. U potragu su krenuli službenim plovilom nakon zaprimljenog poziva Lučke kapetanije Split, priopćio je u srijedu ACI.

Šišejković je prepričao kako nevrijeme u marini nisu osjetili jer je dobro zaštićena, no ona se počela intenzivno puniti zbog nadolazećeg nevremena pa je s kolegom užurbano vezao brodove kada su zaprimili poziv s recepcije.

– Odmah smo krenuli van, gdje nas je dočekala jaka bura i nevrijeme kod rta Glavice. Na toj smo se točki skoro okrenuli i vratili u marinu jer smo uvidjeli da se i sami nalazimo u velikoj opasnosti, no odlučili smo nastaviti dalje, rekao je.

Tročlanu posadu, zajedno s brodicom mornari su uočili ispred uvale Maslinica na sjevernoj strani uvale Vrboska. Tri osobe, među kojima je bilo i jedno maloljetno dijete, zatečene su u stanju šoka i pothlađene.

Njihovu brodicu zbog jakih udara vjetra i valovitog mora ACI-eva posada nije mogla uzeti u tegalj, već su je ostavili na sidru, dok su neozlijeđeni putnici prebačeni na ACI-evo plovilo.

– Ukrcali smo gospođu Janu, njeno maloljetno dijete te gospodina Filipa. Razmišljali smo o nasukavanju na obližnju plažu jer su uvjeti za plovidbu zaista bili nemogući, no ipak smo se vratili u marinu. Inače desetominutna vožnja trajala je punih sat vremena, naveo je Šišejković.

Jana Matošić Goluža, koja je bila na brodu, ispričala je kako je su ona, rođak Filip i njeno dijete izašli na more kod Zečeva, a vidjevši da se diže bura i da valovi pojačavaju, krenuli su natrag prema obali.

– Na putu do Basine stao nam je

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: