Četvrtak, 28 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Muškarac iz Kutine pušten na slobodu

Autor: D.M./HRT

17. 10. 2020.   prije 2 sata

63-ogodišnjak koji je uhićen na području Kutine večeras je, nakon ispitivanja, pušten na slobodu. Naime, sudac istrage odbio mu je odrediti istražni zatvor. Umjesto toga, određene su mu mjere opreza. Općinsko državno odvjetništvo u Sisku najavilo je da će podnijeti žalbu na navedenu odluku.

➡️ VIDEO: Policija objavila snimke napada i potvrdila da se radi o terorizmu
➡️ Stanje sigurnosti i prijetnje premijeru – analiza 

Muškarac je u više navrata rekao da vjeruje da bi pokojni Bezuk usmrtio premijera da je to mogao te da on o tome mašta. Kod njega je pronađeno i različito vatreno oružje, streljivo i eksplozivne tvari. Pored navedenog, za čin pokušaja teškog ubojstva je naveo da je pokojni to trebao prepustiti njemu i svom ocu, a za sebe je naveo kako on osobno o tome mašta. Policija je obavila pretrage doma, drugih prostorija i vozila te je pronađeno više komada vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih tvari koje je oduzeto.

Priveden je i 48-godišnjak u Zagrebu

Priveden je i 48-godišnjak u Zagrebu, također zbog prijetnje premijeru putem društvenih mreža. U njegovu mobitelu policija je pronašla objavu u kojoj Andreju Plenkoviću prijeti smrću. Prijetnja na društvenoj mreži objavljena je 14. listopada u ranim jutarnjim satima oko 5.35 s ciljem da se ozbiljno

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: