Četvrtak, 27 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Na kopnu mjestimice uz kišu ili pljuskove, na moru sunčano i vruće

Nakon vrhunca toplinskog vala, u subotu i nedjelju u unutrašnjosti mali predah od vrućine, ali mjestimice uz kišu ili pljuskove, osobito u nedjelju. U ponedjeljak i utorak ponovno sunčano i vruće pa će u utorak opet biti na snazi upozorenje na toplinski val. U srijedu i četvrtak manje vruće te oblačnije, ponegdje su mogući i pljuskovi. Na Jadranu do sredine idućeg tjedna obilje sunca. Noći će biti tople, a dani vrući. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, u utorak jugo, a u subotu na sjevernom dijelu prolazno bura.

Prošla noć bila je topla, osim na Jadranu i u većem dijelu unutrašnjosti, a ponegdje i najtoplija u srpnju od kada se vrše mjerenja, primjerice u Osijeku i Kutjevu.

I sutra će na vrijeme utjecati polje srednjeg tlaka zraka, a po visini će pritjecati ipak malo manje topao zrak.

Sutra na istoku djelomice sunčano i nestabilno. Uz umjeren i jak razvoj oblaka mjestimice će biti pljuskova i grmljavine. Noć će u većini mjesta i dalje biti topla, a dnevna temperatura malo niža nego danas. Jutarnja od 19 do 21°C, dnevna između 29 i 31°C. Podjednako vruće bit će i u središnjim krajevima, a noć će mjestimice biti topla. U većini krajeva pretežno sunčano, samo su ponegdje mogući pljuskovi.

U gorskim krajevima pretežno sunčano mjestimice s umjerenom naoblakom.

Na sjevernom Jadranu sunčano i vruće, a malo svježine donosit će umjerena, podno Velebita ujutro mjestimice i jaka bura. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 16°C, uz obalu između 20 i 24°C, a dnevna od 25 do 28°C, na moru između 30 i 33°C.

Sunčano će biti u Dalmaciji, no u njezinoj unutrašnjosti, uz umjeren razvoj oblaka, mogući su rijetki pljuskovi. Noć će biti topla, zbog čega je izdano i upozorenje na toplinski val, a dnevna temperatura od 30

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: