Utorak, 18 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Na Pelješcu zadovoljni turističkim rezultatima

Autor: Sandra Lacković/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

01. 09. 2020.   prije 50 minuta

Turističkim rezultatima nisu nezadovoljni na Pelješcu. Struktura gostiju nije se promijenila, najviše ih je iz Češke, Poljske, BiH, a većina ih dolazi automobilima. No osjeća se nedostatak velikih grupa, osobito iz Dubrovnika.

Za razliku od domaćina, turisti na Pelješcu opušteno uživaju u odmoru. Gostiju ima, ali troše manje – puno robe ostaje neprodano – kažu nam iz udruge Hrvatski otočni proizvod.

– Na neke stvari spustimo cijenu, imamo akcije 1+1, samo da prodamo, rekla je Jelena Borovina, predsjednica Udruge “Hrvatski otočni proizvod”.

Bit će bolje nadaju se i u Stonu. Do sada je ostvareno 60% noćenja i 45% dolazaka.

– Uopće nema grupa koje su ovdje dolazile autobusima, u Stonu se može vidjeti nešto turista, ali t su uglavnom individualci, dolaze automobilima ili nekim prijevozom, rekla je turistička vodičica Dalija Ficović.

– Česi su nam se vratili prvi kao i nakon rata, spasili su nas, BIH ali manje, Slovenci isti ali manje ih ima, rekla je Fani Slade, predsjednica TZ Ston.

Koroni unatoč nisu odustali od Festivala soli – multimedijske manifestacije koja popravlja turističku sliku Stona u kasno ljeto.

Bogat program privukao je brojne domaće i inozemne posjetitelje i ove godine – sve u skladu s epidemiološkim preporukama.

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: