Četvrtak, 28 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Nacionalni stožer o novim mjerama, pucnjavi…

Na početku konferencije Nacionalnog stožera civilne zaštite, glavni ravnatelj policije Nikola Milina izvijestio je o jutrošnjoj pucnjavi na Markovu trgu.

– 24 minute nakon događaja pronađen je počinitelj koji je, prema sadašnjim informacijama, izvršio suicid, rekao je.

Naglasio je da je u ovom slučaju policija reagirala onako kako treba, reakcija drugog policijskog službenika je bila vrlo hitra. Dodao je kako je Hrvatska, po svim parametrima, među najsigurnijim zemljama, a to pokazuju i brojke.

U posljednja 24 sata zabilježen je 181 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2.712. Među njima su 404 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 27 pacijenata. Preminule su 3 osobe.

– Brojevi novozaraženih u RH od koronavirusa su u kontinuiranom porastu. Današnju brojku od 181 novozaraženih ne bi ocijenio potpuno realnu s obzirom na stanje jer se radi o rezultatima testiranja koja su provedena u nedjelju, kada se provodi najmanje testiranja, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Tek od srijede do nedjelje dobivamo, rekao je ministar, realnu sliku, kada svi laboratoriji rade maksimalnim kapacitetima. Dodao je kako ne možemo biti zadovoljni epidemiološkom situacijom, iako ona ne odudara od stanja u Europi.

Govoreći o načinima sprečavanja širenja eksponencijalnog rasta, rekao je da nakon 9 mjeseci od početka pandemije, nema se ništa novoga za reći – temeljna obrana su distanca, higijena ruku te nošenje maski.

– Stožer je, nakon prvog vala, od trenutka popuštanja mjera u svibnju uglavnom išao s apelima prema svima da se ponašaju odgovorno, a to znači primjenu temeljnih epidemioloških uputa. Vidimo da je velik dio građana je to prihvatio i zahvaljujemo im, ali dio ljudi, svjesno ili nesvjesno, to ne čini. Upravo zbog

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: