Nedjelja, 14 travnjaStranica o Hrvatski
Shadow

NAJBOLJE FOOD DESTINACIJE: Deset svjetskih gradova kojima će food fanatici biti jednostavno oduševljeni!

Melbourne, Australija

 

Kineska četvrt Flower Drum, glamurozni talijanski Café Di Stasio, libanonski restoran Abla’s, kafić Cumulus Inc, azijski restorani Supernormal i Moon Under Water su samo neka od mjesta koja ćete jednostavno morati posjetiti.

Madrid, Španjolska

 

Najveće španjolske food hitove moći ćete kušati u restoranu Celso y Manolo, a u Casi Gonzalez slavni jamon iberico. DiverXO će vam ponuditi najbolje od fine dining iskustva u Španjolskoj.

Budimpešta, Mađarska

 

Gulaš je svakako nezaobilazan ako ikada odlučite posjetiti Mađarsku. Ako ste ljubitelji dobre kave, nju ćete pronaći u glavnom Central Cafe kafiću koji pokazuje da je kava strast, a ne samo jutarnji napitak.

Beč, Austrija

I like the use of the green water bottles in the display.

 

Ovdje možete jesti genijalne kolače u Demelu ili ispijati kavu cijeli dan u Cake Pruckelu. Zahericu svakako ne smijete zaobići. Ako ste željni uzbudljive i nezaboravne austrijske kuhinje, svakako posjetite restoran Steirereck im Stadtpark.

Bologna, Italija

 

La Baita Formaggi prodaje najbolje lokalne proizvode, a Sorbetteria Castiglione najbolje domaće sladolede. Pravu talijanski pastu, tortelline punjene sa ricottom i špagete bolonjez pronaći ćete u All’Osterii Botega.

Lyon, Francuska

 

Lyon je zapravo sinonim za malene bistro – restorane poznatije pod nazivom “bouchon.” U njihovoj ponudi očekujte meso, puno mesa! Najbolji koji u Lyonu možete posjetiti je sigurno Le Vivarais, vlasnik Michelinovih zvjezdica i restač sa vegetarian-friendly menijem.

Sydney, Australija

 

Billy Kwong je mjesto gdje ćete pronaći najbolje od domaćih namirnica koje postaju žive u formi woka. U restoranu Sepia, moći ćete  doživjeti istinsko fine dining iskustvo te pronaći sve najsvježije sa sydneyske riblje tržnice.

Barcelona, Španjolska

 

Barcelona je dom čak 200 restorana koji posjeduju Michelinove zvjezdice. Ako ste u potrazi za fine diningom onda morate posjetiti  Alkimiu, Roca Moo i Moments. Ni manji restorani ne zaostaju pa svakako na listu stavite i La Cova Fumada, Quimet i Quimet te Pla.

Pariz, Francuska

 

Trebamo li nešto posebno pisati? Francuzi su kraljevi kulinarstva i gastronomije. Vjerojatno nećete pogriješiti u koji god restoran, bistro, pekarnicu, slastičarnicu uđete.

San Sebastian, Španjolska

 

Iznenađenje? Ni nama nije bilo. Ovdje je hrana vrhunska, a ono što se lovi odmah dolazi do vašeg tanjura. Svakako posjetite Txepetxu, Paco Bueno, Bar Zeruko i Bordu Berri.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: