Četvrtak, 18 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Naložena obdukcija ubijenog vatrenim oružjem na Lemić Brdu

Zamjenik županijske državne odvjetnice u Karlovcu naložio je obdukciju tijela 65-godišnjaka koji je ubijen u Lemić Brdu u petak navečer vatrenim oružjem, javlja DORH, a u karlovačkoj bolnici doznaje se da je ranjena osoba stabilno. Dežurni liječnik Juraj Katušin rekao je u izjavi za Hinu da je pregledao i osumnjičenog za ubojstvo i teško ranjavanje, kojemu su utvrđene lakše tjelesne ozljede, i stabilno je.

Jedna je osoba ubijena i jedna ranjena u sinoćnjoj mahnitoj pucnjavi 68-godišnjaka po karlovačkom prigradskom naselju Lemić Brdo. On je još sinoć uhićen, a što ga ja nagnalo na pucnjavu po susjedima i rodbini, istražuje županijsko državno odvjetništvo. Ulaz u mjesto blokirano je od ranog jutra svima osim mještanima.

Dva sata straha i neizvjesnosti – to su sinoć proživljavali mještani Lemić Brda. Pucnjava je počela oko 18 sati. Pomahnitalom 68-godišnjaku prva je meta bila – kuća njegova susjeda i rođaka. Ubio ga je na pragu.

– Onda je dalje autom otišao kod drugoj susjeda, pucao je po njihovoj kući, zatim se vratio u svoju kuću, pa je onda pješke krenuo po selu, od kuće do kuće, pucao je po svim kućama, po autima, po ljudima, rekao je Robert Juhas iz Lemić Brda.

Ranio je još jednog muškarca. Ozljede su lakše, nije u životnoj opasnosti.

– Zadržan je na našem odjelu traumatologije, bit će tu sigurno nekoliko dana dok se isključi razvoj komplikacija, eventualnih komplikacija. Radi se o ozljedama glave? Među ostalim, radi se i o ozljedama glave, rekao je Juraj Katušin, specijalist traumatologije i ortopedije Opće bolnice Karlovac.

U selu i danas tragovi divljanja vatrenim oružjem. Nastradale su fasade, prozori, sjenice, automobili. Za sobom je po dvorištima ostavio prazne čahure. Ljudi su se u svojim kućama skrivali u WC-ima.