Nedjelja, 14 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

‘NAŠE JE POSLANJE BORITI SE ZA SVOJ NAROD I VODITI PUTEM ISTINE’ Milijan Brkić prvi put se oglasio na Facebooku od izbijanja afere lažnih SMS-ova

Nakon što je zbog sumnje da je Franju Vargu upozorio da je pod mjerama USKOK-a i da se stoga riješi svih dokaza uhićen Blaž Curić, vozač ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, ali i prijatelj Milijana Brkića s kojim je vezan i kumstvom, usijao se unutarstranački sukob u vladajućoj stranci između premijera i šefa HDZ-a Andreja Plenkovića te zamjenika Milijana Brkića.

Nakon što je prije tri dana novinarima u Saboru poručio neka institucije rade svoj posao i priznao da je uhićen njegov prijetelj i suborac, danas je prvi put oglasio na Facebooku od izbijanja afere.

Milijan Brkić danas boravi u Trilju gdje je sudjelovao u proslavi blagdana sv. Mihovila, zaštitnika Grada i u procesiji ulicama grada.

– Naše je poslanje boriti se za svoj narod i voditi putem istine, a ne zavoditi, napisao je na početku objave, te nastavio.

– Velika mi je čast i zadovoljstvo dati punu potporu Gradu Trilju u njegovim nastojanjima da učini sve i poboljša uvjete života i rada svojim sugrađanima kako bi ostali živjeti u svom Gradu i nastavili tradiciju življenja svojih predaka i odrastanja budućih generacija na svojoj djedovini. Nama političarima treba biti zadaća i cilj omogućiti svima dostojanstven život u svojoj Domovini. To je naše poslanje i naša obveza. Suočiti se s pravim problemima koji svakodnevno tište malog čovjeka, boriti se za svoj narod i nikada ne posustati.

Tijekom dana u Trilju sam nazočio i na sv. misi koju je predvodio mons Juraj Batelja u povodu 120. godišnjice rođenja blaženoga Alojzija Stepinca. Prigoda je to i za podsjetiti se na njegove riječi iz propovijedi koje su i danas jednako aktualne, kao i u vremenu u kojem je živio;

“Oni mogu imati na raspolaganju sve vojske ovoga svijeta, mogu posjedovati sva materijalna sredstva,

mogu imati sav tisak, sve radiopostaje i sva kina. Jednu stvar ipak ne mogu posjedovati – da ovladaju srcima i dušama ljudi.”

 

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: