Subota, 9 prosincaStranica o Hrvatski
Shadow

Nastavljaju se snažne borbe na istoku Ukrajine

Nastavljaju se snažne borbe na istoku Ukrajine, posebice za Lisičansk, posljednji grad u Luhanskoj oblasti pod kontrolom ukrajinske vojske. Grad je u sve težem položaju jer ruske postrojbe stežu obruč nadirući i s jugozapada i sa sjeveroistoka. Sve je izglednije da bi Lisačansk uskoro mogao biti u potpunom okruženju nakon zauzimanja naselja Privila sjeverno od grada i Vovčojarivke zapadno od njega. Guverner Luhanske oblasti Sergej Haidai rekao je da ruske snage jurišaju na grad sa zapada i jugozapada.

Broj poginulih u raketiranju trgovačkog centra u Kremenčuku porastao je na 20, a najmanje pet civila poginulo je u ruskim napadima na Harkiv i Mikolajiv.

U dosad najvećoj razmjeni ratnih zarobljenika, Rusi su oslobodili 144 ukrajinskih branitelja, među kojima su i oni iz mariupoljske čeličane Azovstalja.

 Ukrajinski predsjednik najavio je mogućnost sudjelovanja na sastanku na vrhu zemalja G20, na kojem se očekuje i ruski predsjednik, a Sirija je priznala neovisnost odmetnutih ukrajinskih pokrajina Donecka i Luhanska.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: