Utorak, 18 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Ne prestaju napadi na Mariupolj, pogođena i škola u koju se sklonilo 400 ljudi

Invazija ruskih snaga na Ukrajinu traje već 25. dan. U zapadnom dijelu Lavova jutros su se oglasile sirene za zračni napad. Sirene su probudile i stanovnike drugih gradova, među kojima su Kijev, Sumi, Mikolajiv, Harkiv, Odesa, Poltava, Zaporižje. Britansko ministarstvo obrane tvrdi da Rusija još uvijek nije uspjela preuzeti kontrolu nad ukrajinskim zračnim prostorom, što je jedan od njezinih glavnih ciljeva, te da ovisi o oružju lansiranom iz ruskog zračnog prostora. Njihov kontinuirani neuspjeh da to učine znatno je umanjio ruski operativni napredak, navodi BBC. U opkoljenom Mariupolju još je 350.000 civila, a ulične borbe sprečavaju spasioce da dođu do stotine zarobljenih ispod ruševina kazališta. 

Satelitske snimke svjedoče o silini razaranja kazališta u srcu Mariupolja u kojem su se skrivali brojni civili, čija se sudbina još ne zna. Među njima je i siročad. Zbog uličnih borbi u tom strateški važnom lučkom gradu, otežano je spašavanje civila. Mariupolj se ne da, no grad je u pravoj agoniji. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: