Četvrtak, 23 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

NEDOSTAJE LI VAM ‘PEGLICA’? Što kažete na modernu interpretaciju legendarnog Polskog Fiata 126. Render izgleda prilično uvjerljivo…

Popularna “Peglica” FIat 126P jedan je od automobila koji je obilježio mobilnost i na našim prostorima, i uvijek je se rado sjetimo, a kako bi mogao izgledati nasljednik, kao moderni automobil pokazuju ovi renderi.

Budući da je Fiat već pokazao novu generaciju električnog novog Fiata 500 koji se pokazao toliko popularnim u retro izdanju (prodaje se već 13 godina!) u Fiatu bi možda trebali razmotriti pokretanje proizvodnje retro varijanti još kojeg malenog klasika, a koje bi mogli moderno interpretirati za novo doba.

Render motor1

 

Jedna od ideja mogla bi biti ponovno stvaranje kultnog Fiata 126, koji se proizvodio u Poljskoj 1972. sve do 2000. godine (inicijalno nasljednik modela 500 iz 1960-ih).

Iako je original vozio s pogonom na stražnje kotače i s motorom straga, u novom izdanju bi baš poput novog modela 500 od kojeg bi preuzeo platformu, mogao imati motor sprijeda i pogon na prednju osovinu poput novog 500 te, naravno, električnu verziju.

Render motor1

 

Dobitak bi bio u vidu više prostora čime bi novi 126P ušao u klasu primjerice nove Honde e, s tim da bi bio pristupačnija alternativa šminkerskom 500e koji je prilično skup s početnom cijenom od 37.500 eura…

Tko zna, renderi, uopće ne izgledaju loše…

Izvor vijesti

Slični postovi: