Četvrtak, 28 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Neizvjesni izbori u SDP-u, tijesna borba Kolara i Ostojića za drugi krug

Obrađeno je 70 posto glasova na izborima u SDP-u. Na glasovanje je izašlo 76 posto birača, a najviše glasova za predsjednika stranke dobio je Peđa Grbin – 43 posto, objavio je Stjepan Mikulandrić na konferenciji za novinare u središnjici SDP-a na Iblerovom trgu. Konačni rezultati očekuju se sutra u 11 sati.

Na konferenciji je rečeno kako je vrlo tijesan rezultat između drugog i trećeg kandidata. Željko Kolar osvojio je 22 posto, a Ranko Ostojić 19 posto. Razlika u glasovima između njih dvojice iznosi 208. Tijesno je na nekoliko biračkih mjesta. Možda dođe i do obrata. Kasno ćemo saznati tko je kandidat za drugo mjesto, kazao je Stjepan Mikulandrić. Mirela Ahmetović osvojila je 15,4, a Marino Percan 0,5 posto glasova stranačkih kolega.

Ostojić: SDP je sačuvao svoje srce

– Razlika je od 200 glasova. Ne zna se tko će u drugi krug i hoće li ga uopće biti. Moram kazati da ste vidjeli kako juriša SDP-ovac. Svi oni koji misle reći da netko nije uspio – ja mogu reći da sam potpuno uspio. Zasigurno nećemo postati Bandić ili SDP 365, a možda sad snimate potpredsjednika stranke i sigurno člana Predsjedništva, kazao je Ranko Ostojić. Ostajem u SDP-u i borit ću se protiv onih koji trguju. Samo pogledajte gospodina Kotora u Splitu, koji će biti. To su ‘jednokunaši. SDP je sačuvao svoje srce i to je meni najvažnije, zaključio Ostojić i čestitao Grbinu i svim protukandidatima na izborima za predsjednika stranke.  

Kolar: Ljudima je stalo do SDP-a

Željko Kolar poručio je kako postoji mogučnost da se stvari okrenu. Njemu je najvažnije, a to je vidio i na terenu – da je ljudima stalo do SDP-a. Tad postoji i mogućnost da stranku počnemo dizati. Smatra kako su svi kandidati koji su u svojim mjestima pobijedili – pobijedili zasluženo i da su SDP-ovci koji su glasovali, sami tako odlučili. 

Peđa Grbin izjavio je

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: