Subota, 22 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Nema ublažavanja, stižu nove mjere

Ublažavanja epidemioloških mjera neće biti. Štoviše, uz produljivanje aktualnih u petak će se predstaviti i nove. Tako će kafići i ugostiteljski objekti i dalje ostati zatvoreni, a vjerojatno će se ponovno uvesti i propusnice, ovoga puta za putovanje među županijama. Također, moguće je da će novi sustav biti rigorozniji od onoga proljetos. Pregled o tome u Dnevniku HTV-a uredio je novinar Šime Vičević. 

➡️ Plenković: Nacionalni će stožer sutra predložiti nove mjere 
➡️ Markotić za Dnevnik HTV-a: Nada da će se veći dio cijepiti u 4-5 mjeseci
➡️ Plenković: Najmanje šest mjeseci da se cijepi najveći dio populacije
Uoči objave novih mjera koje će vrijediti tijekom blagdana, premijer  Andrej Plenković uputio je građanima poruku. Apelira da ne planiraju druženja i da odgode putovanja idućih nekoliko tjedana.

– U pogledu kliničke slike, mi se borimo za bolji siječanj. Vrlo je važno da to svi skupa razumijemo. U tu svrhu potrebno je dodatno smanjiti mobilnost i svesti druženja na minimum kako bismo u siječanj ušli s boljom situacijom, rekao je premijer Plenković.

➡️ Na Znanstvenom savjetu razgovaralo se i o propusnicama

O mjerama se razgovaralo na sastanku Znanstvenog savjeta.

– Ja vam mogu samo potvrditi da je bilo riječi i o određenim propusnicama. Međutim, imamo određeno iskustvo. Ni proljetos gradski i općinski nivo nije bio potpuno adekvatan. Prema tome, ako se bude nešto i donosilo, to će biti vrlo vjerojatno na županijskom nivou, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Osim propusnica, moguća je i regulacija druženja članova različitih kućanstava. Ministar Beroš ističe da je cilj je spriječiti nepotrebne kontakte i širenje virusa.

– Apelirat ćemo, educirat ćemo i ponavljati da je potrebno spriječiti nepotrebna druženja.

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: