Ponedjeljak, 8 ožujkaStranica o Hrvatski
Shadow

NEREDI U INDIJI U prosvjedima zbog novog zakona o državljanstvu u New Delhiju poginulo najmanje sedmero ljudi

Najmanje je sedmero ljudi poginulo, a oko 150 ranjeno u sukobima u indijskome glavnom gradu za vrijeme prosvjeda zbog novog zakona o državljanstvu, doznaje se iz policijskih izvora u utorak.

“U sukobima je poginulo sedmero ljudi, među njima i pripadnik policije New Delhija”, rekao je policijski dužnosnik Anil Mittal te dodao da je u ponedjeljak ranjeno oko 150 ljudi.

Sukobi su izbili između tisuća prosvjednika koji su za novi zakon i onih koji su protiv njega.

Policija je upotrijebila suzavac i dimne bombe, nastojeći rastjerati mnoštvo koje je bacalo kamenje.

Nasilje je izbilo upravo uoči posjeta američkog predsjednika Donalda Trumpa glavnome gradu.

Policemen stand on a road following clashes between supporters and opponents of a new citizenship law, at Bhajanpura area of New Delhi on February 24, 2020, ahead of US President arrival in New Delhi. - Fresh clashes raged in New Delhi in protests over a contentious citizenship law on February 24, hours ahead of a visit to the Indian capital by US President Donald Trump. India has seen weeks of demonstrations and violence since a new citizenship law -- that critics say discriminates against Muslims -- came into force in December. (Photo by Sajjad HUSSAIN / AFP)

Sajjad HUSSAIN / AFP

 

Tump i indijski premijer Narenda Modi trebaju održati razgovore u utorak na mjestu nekoliko kilometara udaljenom od poprišta sukoba.

Napetosti u dijelovima grada i dalje su visoke u utorak  dok su škole ostale zatvorene u nekim područjima, zbog izvješća o novim sukobima. Zatvoreno je i najmanje pet postaja podzemne željeznice.

Sukobi u ponedjeljak među najtežima su u New Delhiju otkad su počeli prosvjedi protiv amandmana o državljanstvu (CAA) početkom prosinca.

Indijski glavni grad bio je poprište prosvjeda protiv zakona koji olakšava put do državljanstva nemuslimanima iz susjednih

Izvor vijesti

Slični postovi: