Srijeda, 30 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Neugodni mirisi u kuhinji: najbolji trikovi kako ih se možete riješiti

Često se susrećete s neugodnim mirisima u svojoj kuhinji? Ponekad otvaranje prozora nije najbolje rješenje, pogotovo u ovim hladnim zimskim mjesecima. Međutim, postoje trikovi koji će vam pomoći da se jednom zauvijek riješite neugodnih mirisa u svojoj kuhinji.

 

1. Ustajali miris od kuhanja

Kada zrak u vašoj kuhinji postane ustajao (a to se događa s obzirom na često kuhanje i isparavanje), istog se mirisa možete riješiti na sljedeći način. U loncu napunjenom običnom vodom sat vremena kuhajte šaku klinčića, nekoliko komada muškatna oraščića, nekoliko štapića cimeta te dijelove kore limuna. Nakon što ohladite dobivenu tekućinu, možete ju uliti u bočicu sa raspršivačem te raspršiti po kuhinji. Neugodni mirisi trebali bi nestati u nekoliko minuta!

2. Kanta za smeće

Kante za smeće savršena su mjesta za razvoj plijesni i ostalih opasnih bakterija koje nisu samo opasne za vaše zdravlje, već izazivaju iznimno neugodne mirise. Ako i vas muči smrad iz vaše kante za smeće idealno rješenje jest prosuti pola šalice boraksa ili natrijevog tetraborata na samo dno kante za smeće svaki put nakon što ga iznesete i stavite novu vrećicu.

3. Miris od luka

Miris luka nakon kuhanja često se zadržava u našoj kuhinji, ali i na našim rukama. No, postoji jednostavan trik kako se tiješiti tog neugodnog mirisa. Kako biste uklonili miris uka s ruku, lagano ih istrljajte talogom od crne kave. Isto tako, nož kojim ste rezali taj isti luk izgubit će smrad ako ga netom nakon upotrabe zagrijete iznad plamena.

Foto: Alyson McPhee

 

4. Tepih

Ako u kuhinji imate tepih ili vam je kuhinja spojena s dnevnim boravkom, može se dogoditi da se neugodan miris od kuhanja uvuče u njega. Njega možete ukloniti ako

Izvor vijesti

Slični postovi: