Utorak, 18 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

NEVJEROJATNA PRIČA O HRABROSTI I POŽRTVOVNOSTI U NAJTEŽIM TRENUCIMA ‘To ga je koštalo života, no zato je spasio na stotine drugih…’

Indonezijski kontrolor leta žrtvovao je vlastiti život kako bi avion koji je prevozio stotine ljudi sigurno poletio nakon strašnog potresa koji je u petak pogodio tu državu.

Anthonius Gunawan Agung (21) bio je jedini preostali član osoblja na kontrolnom tornju aerodoroma u Palu kada je taj obalni grad pogodio potres magnitude 7.5 u petak.

Njegovi kolege pobjegli su glavom bez obzira kada se toranj počeo urušavati, no hrabri Anthonius ostao je do posljednjeg trenutka kako bi bio siguran da je poletio taj zadnji avion.

Yohannes Sirait, glasnogovornik Air Navigation Indonesia, kazao je kako ga je ta odluka koštala života, no zato je spasio na stotine drugih, piše ABC.

Ubrzo nakon što je avion poletio, toranj se počeo urušavati, a Agung je odlučio skočiti s četvrtog kata tornja.

Pri padu je slomio nogu i zadobio unutarnje ozljede koje će se kasnije pokazati fatalnima.

Prebačen je u najbližu bolnicu prije nego je doktor predložio da ga se preveze u neki drugi grad kako bi dobio bolju medicinsku skrb.

– Pripremili smo helikopter iz Balikpapana u Kalimantanu kako bi ga prevezao u veću bolnicu u drugom gradu, kazao je Sirait.

– Nažalost, izgubili smo ga ovog jutra, prije nego je helikopter sletio u Palu, zaključio je Sirait ovu tužnu, ali i nevjerojatno inspirirajuću priču u kojoj je izgubljen jedan mladi život, no zato su spašeni na stotine drugih.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: