Četvrtak, 27 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Nevrijeme poharalo Novu Gradišku, u Belom Manastiru auto zapeo pod vodom u podvožnjaku

Županijski centar 112 Slavonski Brod zaprimio je u petak više desetaka poziva s područja Nove Gradiške i Slavonskog Broda te okolnih mjesta zbog velike količine oborinskih voda i poplavljenih podruma objavilo je večeras Ravnateljstvo Civilne zaštite MUP-a RH.

Na području Nove Gradiške (mikrolokacija Lubinovo) u zadnjih šest sati palo je 159 litara kiše po metru četvornom.

Vatrogasci su do sada zaprimili više od 70 poziva građana i izvršili 40-ak intervencija, kazao je za HRT-ov portal Ivo Pejaković, zapovjednik JVP Nova Gradiška.

– Sve raspoložive vatrogasne snage iz JVP Nova Gradiška su na terenu. Radimo ispumpavanja, uglavnom su to podrumski objekti, ali bilo je i nešto popljavljenih prizemlja obiteljskih kuća. Prvi val je prošao, sad saniramo štetu, a što će biti dalje – vidjet ćemo, rekao je Pejaković.

– Kiša opet pojačava, očekuje se da će preko noći pasti još 50-100 litara, dodao je Pejaković. Od Stožera civilne zaštite Grada Nova Gradiška JVP je tražio i pijesak za zečje nasipe.

Na terenu pomažu i članovi lokalnih DVD-ova – Rešetari, Cernik, Staro Petrovo Selo…

– Strašno, vidjela sam da voda teče u podrum, kao kada na brani imate vodopad – tako je nama voda išla iz dvorišta u podrum, rekla je jedna gospođa.

– Djelovalo je sve normalno, uobičajeno, kiša, malo jača kiša. Kad smo mislili da će sve proći, došlo je do toga da gradska kanalizacija nije mogla primiti svu količinu vode, rekao je jedan stanovnik Nove Gradiške.

Dvije osobe zarobljene u autu

Za sada nema dojava o većim štetama od nevremena na području Osječko-baranjske županije.

Kako je na Twitteru objavila Civilna zaštita, u Belom Manastiru su nakon obilnih kiša dvije osobe ostale zarobljene zbog vode ispod podvožnjaka. Intervencijom vatrogasaca obje osobe su izvučene iz automobila bez ozljeda, a automobili su ostali ispod nadvožnjaka pod vodom.

U osječkom Područnom uredu Civilne zaštite napominju kako je bilo

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: