Subota, 22 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Nizozemska ulazi u karantenu, Češka vraća mjere

Autor: Hina/HRT

14. 12. 2020.   prije 5 sati

Nizozemski premijer Mark Rutte objavio je novi niz mjera borbe protiv Covida-19, najstrožih od početka krize, i precizirao da ovog tjedna na snagu stupa petotjedna karantena, dok Češka vraća epidemiološke mjere ukinute prije dva tjedna.

➡️ Savjeti liječnika i znanstvenika o cijepljenju protiv COVID-a 
➡️ Od danas kreće online nastava za sve srednjoškolce i dio osnovnoškolaca

– Nizozemska će se zatvoriti na pet tjedana”, rekao je Rutte u tv-govoru iz sjedišta vlade u Den Haagu, pred kojim su bili okupljeni prosvjednici. Povici i zvižduci su se čuli unutar zgrade, a Rutte je ponovio da se “ne radi o običnoj gripi, kao što to misle ljudi okupljeni vani”. Od utorka će svi dućani osim prehrambenih i ljekarni biti zatvoreni, a od srijede se u školama ne održava nastava.

Nizozemcima se preporučuje da ne izlaze, i da primaju najviše dvije osobe dnevno. Postroženje mjera u Nizozemskoj poklapa se s najavom susjedne Njemačke o djelomičnoj karanteni od srijede.

Češka uvodi policijski sat

Češka vlada je objavila uvođenje noćnog policijskog sata, kao i zatvaranje restorana i kafića u zemlji za Božić. Skupovi će biti ograničeni na šest osoba na otvorenom i u zatvorenim prostorima i od 18. prosinca zabranjuje se

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: