Subota, 22 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Njemačka počinje kampanju cijepljenja 27. prosinca

Autor: M.M./Hina

16. 12. 2020.   prije 6 sati

Njemačka planira početi kampanju cijepljenja protiv covida 27. prosinca, a prvi su na redu domovi umirovljenika, objavile su u srijedu njemačke vlasti.

➡️ Neočekivane poteškoće u proizvodnji i skladištenju Pfizerovog cjepiva

Savezni ministar zdravstva Jens Spahn obavijestio je Konferenciju ministara zdravstva (GMK) o odobravanju i o planiranoj isporuci BioNTechova cjepiva. Cijepljenje protiv novog koronavirusa SARS-CoV-2 počet će 27. prosinca, navodi se u priopćenju odbora tijela koje okuplja sve ministre zdravstva njemačkih saveznih zemalja. Dodaje se da će cijepljenje početi u “domovima umirovljenika”.

Lako je moguće da će u drugim zemljama EU-a cijepljenje početi kad i u Njemačkoj koja trenutačno predsjeda Unijom.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen rekla je da 27 zemalja EU-a mogu “istog dana početi” kampanju cijepljenja protiv covida nakon odobravanja Pfizer-BioNTechova cjepiva.

Pod njemačkim pritiskom Europska agencija za lijekove (EMA) priopćila je da će odluku o sudbini Pfizer-BioNTechova cjepiva donijeti 21. prosinca – tjedan dana ranije nego što se planiralo. EK će nakon analize mišljenja regulatora i konzultacije sa zemljama članicama (što može potrajati nekoliko dana) izdati odobrenje o uvjetnom stavljanju na tržište Unije.

Francuski premijer Jean Castex izjavio je da će cijepljenje u Francuskoj početi “već zadnjeg tjedna u prosincu” ako se “za to steknu uvjeti”.

Cjepivo koje su u suradnji proizveli američki laboratorij Pfizer i

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: