Subota, 22 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Njemačka upozorava građane da ne putuju u Pariz i na Azurnu obalu

Njemačka je svoje građane upozorila da ne putuju u Pariz i na francusku Azurnu obalu zbog širenja koronavirusa na tim područjima, objavilo je ministarstvo vanjskih poslova u Berlinu

– Diljem svijeta i dalje raste broj zaraženih koronavirusom    

– Francuska zabilježila rekordnih 4.897 slučajeva od otvaranja zemlje    

Ministarstvo je objavilo da upozorava da se ne putuje ako nije nužno u regiju Ile-de-France gdje se nalazi Pariz, kao ni na jug u regiju Provansa-Alpe-Azurna obala, koja uključuje Marseille i Nicu.

Njemačka je u subotu imala najviši broj zaraženih od travnja. Kazala je da se dio slučajeva zaraze virusom uočava među njemačkim turistima koji se vraćaju iz inozemstva, osobito među mladim ljudima.

Njemačka ima ukupno 236.121 zaraženih od početka pandemije i 9276 mrtvih.

Francuska je u posljednja 24 sata imala 1955 novih slučajeva koronavirusa,  objavilo je ministarstvo zdravstva, s 22 nova žarišta.

Ministarstvo je dodalo da je broj smrtnih slučajeva narastao za 15 u odnosu na dan ranije i sada ta zemlja ima 30.528 smrtnih slučajeva i ukupno 282.414 zaraženih.

Njemačka uskoro ukida obavezno testiranje putnika na koronavirus

Njemačka planira ukinuti obavezno testiranje na Covid-19 za putnike koji se vraćaju iz visokorizičnih područja, te preusmjeriti svoju strategiju na bolnice i staračke domove, složili su se ministri zdravlja saveznih država.

Savezni ministar zdravstva Jens Spahn i pokrajinski ministri zdravstva dogovorili su se da će besplatni testovi za putnike koji se vraćaju iz inozemstva biti ukinuti sredinom rujna, jednom kad započne školska godina. Točan datum još nije poznat, no mjere bi trebale stupiti na snagu ili sredinom rujna ili 1. listopada.

Nakon toga, strategija testiranja u zemlji trebala bi se više fokusirati na sektor skrbi i na bolnice.

Prema novoj politici, oni koji se vrate iz visokorizičnih područja,

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: