Četvrtak, 20 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Novi ljudi, nova rješenja

Vidjet ćemo u jednom od idućih istraživanja kako kod birača stoje kandidati za gradonačelnika Zagreba. A oni su danas, diljem metropole, govorili o svojim rješenjima za neke od najvećih gradskih problema…

S jedine zelene površine u zagrebačkom naselju Vrbani 2 kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević (Možemo!) najavio je kako će se zauzimati da se takve površine više ne smatraju neiskorištenim građevinskim zemljištem.

 – Zagreb sada ima oko 12 kvadratnih metara zelene površine po stanovniku a europski prosjek je 18 metara. Zato će nam jedna od politika biti povećati broj zelenih površina, rekao je Tomašević. 

U istočnom dijelu grada kandidati dviju najjačih stranka o istoj temi – gospodarenje otpadom. 

HDZ-ova Davora Filipovića u Resniku su dočekali nezadovoljni građani koji se protive gradnji spalionice otpada. Filipović je poručio da se slaže s njima, a protivi se i gradnji Centra za gospodarenje otpadom.

– Treba biti pošten pa reći da to nitko ne želi u svom dvorištu. Ni ja, ni vi, ni svi ovi naši sugrađani koji su danas ovdje okupili. Prema tome, napravit ću sve da Centar za gospodarenje otpadom bude izvan Zagreba, obećao je Filipović. 

SDP-ov Joško Klisović predstavio je u Sesvetama svoj model kružnog gospodarenja otpadom.

– To je moderan koncept gdje smeće pretvaramo u sekundarnu sirovinu, a onda je vraćamo na tržište tamo gdje treba. To će uključivati burzu određenih materijala koji se mogu koristiti i dalje makar su proglašeni smećem, najavio je Klisović. 

Osim prometnih gužvi i loše povezanosti s drugim dijelovima grada istaknuo je da u Sesvetama 20 posto kućanstava nije priključeno na vodovod, a 30 posto na kanalizaciju.

Mostov kandidat Zvonimir Troskot predstavio je svoju viziju novog Jaruna, takozvane Zagrebačke promenade – šetnice i biciklističke staze, ali i dugo očekivani most.

– Jarunski most je važna stavka našega programa iz razloga što bi on upravo spajao rekreacijski potencijal samoga Jaruna i općenito

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: