Subota, 27 veljačeStranica o Hrvatski
Shadow

NOVI POSLOVNI TREND U NAŠE JE ŽIVOTE UŠAO POMALO AGRESIVNO, ALI NEMA NAMJERU NESTATI ‘Uprave sada moraju kontrolirati aposlutno svaki trošak!’

Rad na daljinu vam je dosadio? Ako je to istina i već danima kukate zbog činjenice što svakodnevno ne odlazite na radno mjesto, onda vas neće obradovati ove vijesti. Vodeći ekonomski analitičari kažu kako je novi trend – working from home – u naše živote ušao pomalo agresivno, ali da će zapravo tu ostati još neko vrijeme. Rad od doma će za mnoge kompanije postati “novo normalno”.

Samoizolacija je mnogim poslodavcima otvorila oči u smislu ekonomskih prednosti zaposlenika koji rade na daljinu, odnosno od kuće. Mnogi od njih su spremni ostaviti dio osoblja u ovom režimu rada čak i nakon ukidanja svih mjera zbog suzbijanja pandemije. Međutim, iako na prvi pogled odlična vijest za brojne zaposlene, ovakav režim rada ima svoje nedostatke, kako za poslodavce tako i za same zaposlenike.

Barcaffe

 

Koronavirus je doslovno prisilio poslodavce i radnike na testiranje praksi rada na daljinu. Istraživanje provedeno među 317 financijskih direktora krajem ožujka je pokazalo da je 74 posto tvrtki nakon pandemije spremno stalno ostaviti najmanje 5 posto osoblja da rade od kuće. Otprilike četvrtina ispitanika planira ostaviti najmanje 20 posto svojih zaposlenika na daljinskom radu, navodi studija konzultantske kuće Gartner. 

Brojne ekonomske prednosti

„Ovi podaci pokazuju dugoročni utjecaj trenutne krize na poslovnu praksu. Uprave, koje su već prisiljene strogo kontrolirati troškove, odmah su prepoznale ekonomske prednosti radne snage na daljinu“, rekao je Alexander Bant, potpredsjednik financijskih istraživanja u Gartneru.

Prema nedavnom istraživanju 900 profesionalnih freelancera koji su navedeni na burzi slobodnih razmjena, dvije trećine tvrdi „da vole raditi kod kuće jer je to ugodno“. Gotovo trećina 28,3 posto freelancera što ne mora trošiti vrijeme na put. A samo ih je 6,5 posto je nezadovoljno što moraju raditi kod kuće, gdje se ne mogu usredotočiti na ono

Izvor vijesti

Slični postovi: