Subota, 18 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

NOVI PROJEKT ARHITEKTICE MAJE BRUČIĆ Kuća na zagorskom brijegu koja obara s nogu

Na prekrasnim zagorskim bregima, koji su ovih dana prekriveni injem, u podnožju planine Ivančice, smjestilo se najnovije ostvarenje arhitektice Maje Bručić i studija Lotus Architecti, koji ona vodi, vrlo reprezentativna i atraktivna kuća za koje je radila uređenje eksterijera i interijera.

Ovih je dana u unutrašnjosti i prigodno božićno ukrašena. Kuća nazvana Lotus Expo House nalazi se na 600 metara nadmorske visine u sjeveroistočnom dijelu Hrvatskog zagorja, s vrhunskim pogledom na prirodu i Sljeme, a udaljena je 60-ak kilometara od Zagreba.

 

SHOWROOM

Specifikum je da je ovdje kreiran jedan prostor kao produžetak zagrebačkog ureda, tako da tu arhitekti mogu odvesti svoje klijente i održati prezentacije projekata uz druženje.

– Možemo im ovdje na licu mjesta pokazati stvari u interijeru, kao svojevrstan showroom, a opet da to bude malo neformalnije okruženje. Poanta je da smo taj projekt odradili s mnogim dizajnerima, proizvođačima opreme i namještaja koji su sudjelovali kao da su također dio projekta koji stvaramo. Dakle, to nije ni klasična vikendica, zagorska klet ili kuća, nego isključivo objekt koji će se koristiti u svrhe poslovnih druženja i prezentacija te koji je funkcionalan i pogodan za razna događanja koja planiramo – kaže Maja Bručić.

Pročelje kuće je od drva – crnogorice tamne smećkaste boje – kako bi se uklopilo u okoliš. To nije klasična vikendica, zagorska klet ili kuća iako izgleda kao velika klet. Smještena je na parceli od oko 10.000 kvadrata uz šumu