Subota, 22 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Novi temperaturni rekordi veljače

Premda još valja pričekati službenu potvrdu klimatologa DHMZ-a, već sada se može tvrditi kako je tijekom ove srijede, 24. veljače 2021. godine, u nekim hrvatskim mjestima izmjerena rekordno visoka temperatura zraka za veljaču, i to ne samo u kontinentalnom području, nego i na Jadranu.

Prema još neslužbenim podacima, novi rekordi izmjereni su u Kninu, Senju, Rijeci, Omišlju, Krku, Pazinu, Sinju, Gospiću i Bednji, a za očekivati je da će se taj popis još malo proširiti ili se barem vrijednosti na nekim postajama povećati nakon dostave podataka mjerenja s klimatoloških postaja u četvrtak ujutro.

Pritom je zanimljivo spomenuti kako je 26,4 °C izmjerenih u Kninu trenutačno apsolutno najviša temperatura zraka izmjerena u nekom hrvatskom mjestu tijekom veljače. Do ove srijede rekord je bio 24,7 °C izmjerenih u Gradištu pokraj Županje 25. veljače 2008. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: