Subota, 27 studenogaStranica o Hrvatski
Shadow

Obitelj Rožić najavila kaznenu prijavu zbog liječničkog nemara

Obitelj Rožić iz Kaštel Sućurca u svibnju je izgubila oca i supruga zbog, kako tvrdi, liječničkog nemara i pogrešnog liječenja. Na konferenciji za novinare članovi obitelji rekli su da je pokojni Josip Rožić bio onkološki bolesnik kojemu je doktor u KBC-u Zagreb liječenje imunoterapijom uvjetovao cijepljenjem. Četiri dana nakon što se cijepio pozlilo mu je i nedugo nakon toga preminuo je u KBC-u Split. Obitelj tvrdi da nije napravljen CT i kako ni danas ne zna pravi uzrok njegove smrti.

– O svemu ovome posjedujemo neosporivu materijalnu dokumentaciju u vidu liječničkih nalaza i mišljenja, uputnica, pravih i lažnih otpusnih pisama, iz čega se vidi kontinuirana neetičnost, nesavjesnost, neodgovornost, nemar i bijeg od bilo kakve odgovornosti uključenih liječnika, rekla je Ivana Rožić, kći pokojnog Josipa Rožića.

– Podnijet će se kaznene prijave Državnom odvjetništvu radi sumnje u počinjenje kaznenog djela nesavjesnog liječenja i podnijet će se privatne civilne tužbe radi naknade počinjene štete, najavio je Karlo Novosel, odvjetnik obitelji Rožić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: