Srijeda, 29 studenogaStranica o Hrvatski
Shadow

Obračun HDZ-a i oporbe kulminirao videom o “ruskim igračima”

Tko su “ruski igrači” u Hrvatskoj? Proteklih dana to je pitanje postalo “okidač” za žestoki obračun HDZ-a i oporbe. Kulminiralo je danas, nakon što je HDZ objavio video s dijelovima govora oporbenih političara i predsjednika Milanovića. 

Nakon što je jučer u Saboru Nikola Grmoja rekao da je HDZ stranka na ruski pogon i da se financira ruskim kapitalom – iz HDZ-a danas protuudarac u obliku videoobjave na društvenim mrežama.

U videu su se našle i ove izjave Nine Raspudića (Klub zastupnika Mosta):

– Priznajem da sam dijelom pod ruskim utjecajem.

– Rusija, u biti, je djelovala defenzivno, reaktivno. Putin nije imao drugog izbora nego uzeti ono što može, a to je bio istok i Krim, koji je direktno anektiran.

Raspudić odgovara – riječ je o manipulaciji i izrezanim izjavama koje je, tvrdi, HDZ stavio u pogrešan kontekst.

– Očito je Plenković u tolikoj panici oko istraga oko INA-e da sada ispuštaju zaumne spinove i odvlakače pozornosti, kaže Raspudić.

– Mislim da su oni gotovi, ovo su potezi očajnika, potpuno iracionalni. Ponavljam, to je jedna plitka, smiješna propaganda koja im se već obija o glavu, dodaje.

Iz HDZ-a uzvraćaju i tvrde – panika je u redovima Mosta, što se, kažu, vidi u zabrinjavajućim stajalištima.

– Očito se radi o nekoj sekti sektaša iz Mosta koji ovakvim nervoznim istupima pokazuju da su bezidejni, da nemaju nikakve druge ideje, ali kada govorimo o podršci Putinu, vidimo da oni danas ne brane samo svoje stavove, kaže Damir Habijan (Klub zastupnika HDZ-a).

U HDZ-ovoj videoobjavi našli su se i govori predsjednika Zorana Milanovića, Katarine Peović te Kreše Beljaka.

– Klub HSS-a, Hrvatske seljačke stranke i RF-a, Radničke fronte, glasat će protiv ulaska Finske u NATO savez, kaže Beljak u videu.

– Nemam posebnog komentara, osim da je sve to samo jadan pokušaj HDZ-a da “prebaci lopticu” na opoziciju, kako bi što prije

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: