Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Očekuje se pojačan promet na važnijim cestama i većini graničnih prijelaza

Turistička sezona nadmašila je očekivanja. Ovoga vikenda – posljednjeg u kolovozu – gužve na cestama bile su manje, iako je i jučer bilo kolona, ponajprije na graničnim prijelazima na izlazu iz zemlje. HAK jutros javlja kako se tijekom današnjeg dana očekuje pojačan promet na svim važnijim cestama i većini graničnih prijelaza.

Prošle godine u ovo vrijeme Hrvatska je bila u crvenom, a turisti su odlazili s Jadrana. Ove godine, posljednji vikend u kolovozu, mnogi tek kreću na godišnji odmor. Na Maclju se na izlazak iz Hrvatske čekalo i do 4 sata, ali kolone su bile i na ulazu u zemlju.

HAK jutros javlja kako se tijekom današnjeg dana očekuje pojačan promet na svim važnijim cestama, posebice na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, A7 GP Rupa-Diračje, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Krčkom mostu, Istarskom ipsilonu u smjeru GP Kaštel i Plovanija, kod tunela Učka i čvora Matulji i na Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima.

– Na većini graničnih prijelaza očekujemo pojačan promet osobnih i teretnih vozila, a zbog aktualnih kontrola moguća su i duža čekanja, navodi HAK u prometnoj prognozi za današnji dan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: