Subota, 22 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

“Od liječnika se traži da pretvore ordinacije u call centre”

Stupio je na dužnost na početku koronakrize. Obožavani ministar postao je super Vili. Imao je veliku potporu te na izborima osvojio najveći broj glasova. Ali svakim novim valom epidemije, omiljenom ministru otapala se popularnost. Nesnalaženje vezano za cijepljenje i brojne afere dovele su u pitanje njegov opstanak.

-Imamo javnozdravstvenu akciju koja je najvažnije što se Hrvatskoj dogodilo valjda od osamostaljenja. Njezin temelj je provesti akciju cijepljenja koje se od početka ne provodi kako treba, kazala je za Labirint dr. med. Jadranka Šoić Karuza, specijalistica obiteljske medicine.

Negoduju građani, protestiraju liječnici. Cijepljenje koje je trebalo biti kruna uspjeha ministra Beroša i pobjeda nad pandemijom, pretvara se u aferu s više krakova. Platforma “Cijepi se” našla se pod povećalom zbog visoke cijene, a slabe učinkovitosti.

– Moram reći da me i kao liječnika, i kao zdravstvenog profesionalca i kao građanina ove zemlje šokirala i razljutila činjenica da su se potrošili ogromni novci i da sada ta platforma ne funkcionira. Osim ovih svih skandala koji se spominju po medijima, da su ljudi izbrisani, da su Zagrepčane naručili u Varaždinu i takve stvari, kaže Šoić Karuza.

Ministar Vili Beroš rekao je u ovaj tjedan kako platforma radi i da njen puni opseg u drugoj fazi i nije za očekivati.

– Dolazi u trećoj, kada se formiraju dolaskom većih količina cjepiva masovni punktovi i tada ćemo vidjeti koja je njena prava funkcija, rekao je.

Koliko zasad imaju iskustva s platformom, ona još uvijek ne funkcionira kako bi trebala, poručila je dr.sc Sandra Šikić iz NZJZ “Dr. Andrija Štampar”.

– Iz tog razloga zapravo je sistem naručivanja u Gradu Zagrebu, a čujem i u drugim županijama RH, putem liječnika obiteljske medicine, dodala je.

Projekt ima desetak različitih komponenti, neke su na početku, neke na kraju, poručuje pak ministar Beroš.

– Ja koliko sam vidjela kako se novac raspoređivao na platformu

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: