Četvrtak, 27 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Od ponedjeljka u školi osnovnoškolci i maturanti

U Zagrebu će se od 1. do 5. veljače nastava održavati u školi za sve učenike osnovnih škola te za učenike završnih razreda srednjih škola, dok će ostali srednjoškolci nastavu pratiti online.

Učenici svih osam razreda osnovne i završnih razreda srednje škole od 1. veljače nastavu će pratiti u školi, dok će ostali srednjoškolci nastavu pratiti online, uz neke iznimke poput Istarske županije u kojoj će učenici viših razreda osnovnih škola nastavu i dalje pratiti online.

Prema podacima kojima raspolaže Ministarstvo znanosti i obrazovanja, učenici nižih i viših razreda osnovnih škola te završnih razreda srednjih škola (3. razreda trogodišnjih strukovnih škola, 4. razreda gimnazija i strukovnih škola te 5. razreda medicinskih škola) nastavu će pratiti u školi, odnosno po modelu A, u svim županijama osim Istarske te u školama Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije oštećenim u potresu.

Učenici ostalih razreda srednje škole nastavu će pratiti online, odnosno po C modelu.

Dio škola u Primorsko-goranskoj te Osječko-baranjskoj županiji nastavu će provoditi po B modelu (dio u školi, a dio online), a na sličan način organizirat će se i nastava za srednjoškolce Međimurske županije, gdje će se primjenjivati mješoviti model tako da završni razredi nastavu i dalje prate uživo, a učenici ostalih razreda srednjih škola naizmjence u školi i online.

Na području Zagrebačke županije nastava će se održavati na daljinu za sve učenike onih osnovnih i srednjih škola koje su oštećene u potresu, dok se škole ne obnove, odnosno dok se ne omoguće uvjeti za siguran boravak učenika i zaposlenika, kada će se nastava odvijati u školi.

U Zagrebu će se od 1. do 5. veljače nastava odvijati u školi za sve učenike osnovnih škola te za učenike završnih razreda srednjih škola, dok će ostali srednjoškolci nastavu pratiti online. Dopuste li to epidemiološke mjere, od 8. do 12. veljače u školu se vraćaju svi učenici

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: