Četvrtak, 18 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Odlaskom Mislava Bage u hrvatskom novinarstvu ostala je velika praznina

U 49. godini preminuo je novinar i urednik Mislav Bago. Karijeru je počeo na HRT-u, nakon čega odlazi na Novu TV. Dobitnik je brojnih nagrada za svoj rad, a iza njega ostaje neizbrisiv trag u hrvatskom novinarstvu. Od Mislava Bage opraštaju se brojni kolege, prijatelji i političari, a izraze sućuti uputili su predsjednici države, Sabora i Vlade.

Mislav Bago na Hrvatsku je televiziju došao 1994. Počeo je kao novinar istraživač u redakciji TV Parlamenta, a za samo godinu dana postao je lice bez kojeg se nisu mogle ni zamisliti vruće političke teme.

Profesionalno je pratio stranački život, Vladu i Sabor. Kreirao je gotovo sve izborne emisije ili u njima sudjelovao. Vodio i uređivao Otvoreno.

Zbog iznimnih novinarskih kvaliteta Bago je dobio pregršt strukovnih nagrada. 1998-e za najbolju reportažu, 2003 i 2006-e za najbolji intervju, a 2006-e članovi HND-a proglasili su ga novinarom godine.

Nakon HTV-a Bago je karijeru nastavio na komercijalnoj Novoj TV. Bio je istinski fanatik televizije i novinarstva. U redakciji i izvan nje – neustrašivi borac koji se nije bojao stajati na prvoj crti.

Svoju ljudsku i profesionalnu veličinu javno je pokazao i kad bi nenamjerno pogriješio.

– Izvalio sam glupost, bilo mi je odmah krivo, ali nisam znao kako više Već je išla odjavna špica. Nadam se da su mi Zagorci to oprostili. Nemam što više reći na to. Kriv sam po svim točkama optužnice, rekao je Mislav Bago.

U redakciji i nakon dugih snimanja, među kolegama i prijateljima Mislav Bago je bio rođeni showman, zabavljač.

Odlaskom Mislava Bage – u hrvatskom novinarstvu ostala je velika praznina, praznina koju je gotovo nemoguće nadomjestiti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: