Subota, 22 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Odluke o nabavi respiratora i lijeka remdesivir

Autor: M.M./Hina

14. 12. 2020.   prije 2 sata

Vlada je na današnjoj sjednici u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo dala suglasnost za sklapanje ugovora o nabavi invazivnih respiratora za liječenje pacijenata pozitivnih na koronavirus te Klinici za infektivne bolesti za nabavu lijeka Veklury (remdesivir) za prva tri mjeseca iduće godine.

➡️ Sve o koronavirusu 
➡️
Plenković: Moguća nova ograničenja, Božić neće biti kao raniji, izbjegavajte okupljanja

Cijena jednog respiratora iznosi 24.000 eura bez PDV-a odnosno 180.000 kuna, a na temelju analize stanja utvrđena je potreba za nabavu 169 uređaja, u ukupnom iznosu od 5,056 milijuna eura odnosno 38,025 milijuna kuna, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Odlukom je Vlada ovlastila ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslava Capaka da u ime Hrvatske potpiše ugovor o provedbi okvirnog ugovora na temelju kojeg će se sklopiti posebni ugovor s njemačkim ponuditeljem GE Medical Systems Information Technologies za nabavu respiratora.

Vlada je donijela i zaključak u vezi s potpisivanjem ugovora o provedbi okvirnog ugovora za opskrbu lijekom Veklury (remdesivir) za liječenje pacijenata zaraženima koronavirusom kojima je potreban dodatni kisik te će u tu svrhu s tvrtkom Gilead Sciences Irleand biti potpisan posebni ugovor kojim se omogućava naručivanje toga lijeka u razdoblju od 1. siječnja do 31. ožujka iduće godine.

Procijenjena mjesečna potreba za tim je lijekom, kao i do

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: