Subota, 25 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

ODVJETNIK BLAŽA CURIĆA OTKRIO ZA ŠTO GA USKOK TERETI ‘Za to kazneno djelo nije predviđena neka teška kazna, imamo dovoljno prostora za obranu’

Vozača ministarstva poljoprivrede Blaža Curića, uhićenog jer je osumnjičenom Franji Vargi navodno dojavio da mu se sprema uhićenje zbog izrade lažnih SMS poruka, Uskok tereti za poticanje na sprječavanje dokazivanja, potvrdio je nakon ispitivanja u Uskoku njegov odvjetnik.

Odvjetnik Krešimir Vilajtović potvrdio je novinarima ispred sjedišta Uskoka da je Curić na prvom ispitivanju koristio svoje zakonsko pravo i branio se šutnjom.

Na pitanje o težini optužbi Vilajtović je kazao da “sama kvalifikacija kaznenog djela nije spektakularna”. “Tu zakonodavac ne predviđa neku tešku kaznu. Kvalifikacija je takva da nam ostaje sasvim dovoljno prostora za obranu”, ustvrdio je Vilajtović.

Za to kazneno djelo zakon predviđa kaznu od najviše pet godina.

Vilajtović još nema saznanja hoće li Uskok za Curića zatražiti istražni zatvor, a ako to zatraži odluku će donijeti sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Curić je uhićen u srijdu ujutro zbog sumnje da je osumnjičenom Franji Vargi dojavio da mu se sprema uhićenje zbog izrade lažnih SMS poruka navodno za Zdravka Mamića. Nakon otkrivanja ove afere mediji su tvrdili da su Vargine usluge koristili i bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarka te potpredsjednika te stranke Milijan Brkić koji takve optužbe odbaciju.

Brkić je u izjavi novinarima potvrdio da mu je Curić kum. “Čuo sam iz medija da je priveden moj prijatelj, moj suborac i moj kum Blaž Curić, ali Bože moj, postoje institucije u ovoj državi, neka rade pa ćemo vidjeti o čemu se radi”, izjavio je Brkić novinarima u Saboru.

Na pitanje novinara ide li istraga prema njemu, Brkić je kratko uzvratio kako ne zna te da to moraju pitati nadležne institucije.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: