Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Osam požara u Zagrebu – izgorjela kuća u Miramarskoj ulici

Nekoliko sati nakon požara na Peščenici, vatrogasci su opet morali intervenirati. Oko 17.13 dobili su dojavu o kući u plamenu na Miramarskoj cesti. Kuća je u potpunosti izgorjela, ozlijeđenih, srećom, nije bilo. Kako doznajemo u kući živi jedan gospodin koji u trenutku požara nije bio u njoj, javila je u središnjem Dnevniku novinarka HTV-a Tamara Marković.

– Dok smo ovo snimali vlasnik kuće je došao i vidio što se dogodilo. Nismo uspjeli s njim razgovarati jer ga je policija odvela na razgovor, javila je Marković.

– Sve ovo što se danas dogodilo je još jedan dokaz da treba slušati savjete vatrogasaca koji u sezoni grijanja upozoravaju da treba paziti na božićne ukrase, da ne treba u kući biti otvorenog plamena i da treba paziti na kućanske aparate kako bi se smanjio broj požara, završila je javljanje Tamara Marković.

– Dolaskom na mjesto intervencije počelo je gašenje, prije svega štićenje okolnih objekata, ali s obzirom na to da su bile informacije o potencijalnim ljudima u objektu, istovremeno je počelo i gašenje iznutra. Požar je brzo lokaliziran i nitko nije pronađen u objektu, rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zagreba Siniša Jembrih za središnji Dnevnik HTV-a.

Siniša Jembrih nešto se ranije javio i u program HRT Radio Sljemena.

– Na mjesto požara upućena su četiri vozila s 13 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije vidjeli smo požar na prizemnici u čijoj su blizini druge kuće pa smo odmah pristupili gašenju. Dosta je bitno spriječiti širenje požara na te druge objekte. Sam požar je vrlo brzo lokaliziran, za otprilike 3 minute. Istovremeno se vršila pretraga unutrašnjosti jer su bile kontradiktorne informacije o tome ima li u kući stanara ili nema, rekao je Jembrih.

Jembrih: Tužno je vidjeti kada zbog jednog adventskog vijenca, zbog jedne zaboravljene svijeće na božićnom stolu dođe do požara i obitelj izgubi dom

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: