Srijeda, 22 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Osam stvari koje niste znali o KonMari metodi pospremanja

Da bi to spriječila, inovativna i kreativna Japanka Marie Kondo, inače vlasnica istoimene tvrtke koja pomaže ljudima s problemima u pospremanju i organizaciji doma napisala je 2014. godine knjigu pod nazivom ‘Čarolija pospremanja koja će vam promijeniti život’, koja se prodala u desetinama milijuna primjeraka.

U njoj je detaljno opisala nesvakodnevnu metodu pospremanja koju je nazvala KonMari. Knjiga je ubrzo postala pravi hit u svijetu, a njezine savjete za pospremanje počeli su primjenjivati mnogi. Međutim, postoje stvari koje biste trebali znati prije nego što usvojite KonMari metodu pospremanja.

 

1. Trebat će vam više vremena za pospremanje nego što ste na početku mislili.

Iako ćete čitanjem knjige ove fascinantne Japanke možda pomisliti da je dovođenje životnog prostora u red zapravo jednostavan i brz postupak, to baš nije tako u svim slučajevima. Pogotovo ako živite sami i nemate nikoga tko bi vam mogao ‘uskočiti’ kod pospremanja.

Naime, KonMari metoda može promijeniti vaš način života, ali će temeljito čišćenje, organiziranje i rješavanje suvišnih stvari potrajati i do nekoliko dana pa odvojite slobodno vrijeme kako biste svoj dom napokon doveli u red.

 

2. Postoji opasnost suočavanja  s još većim neredom.

Postupak pospremanja, čišćenja i detaljne reorganizacije ne prolazi bez nereda pa biste se u procesu provođenja KonMari metode vrlo lako mogli naći u prvobitnom kaosu. Međutim, nemojte paničariti jer će vaš stan kasnije izgledati mnogo preglednije, organiziranije i ljepše.

3. U knjizi KonMari metoda nigdje ne spominje dječji nered.

Ako ste roditelj, sigurno znate da većinu vašeg stana zauzimaju upravo stvari vaše djece – igračke, odjeća, sjedalice, hranilice, stvari za vrtić ili školu…

Izvor vijesti

Slični postovi: