Nedjelja, 7 kolovozaStranica o Hrvatski
Shadow

Osumnjičeni za podmetanje bombe u Nashvilleu “nije bio u radaru” sigurnosnih službi

Anthony Q. Warner, osumnjičenik za izazivanje razorne eksplozije u središtu Nashvillea u petak, “nije bio na radaru” sigurnosnih službi, rekli su istražitelji, a njegovi motivi još nisu utvrđeni. 

➡️ Policija istražuje tajnovitu eksploziju u Nashvilleu  

FBI je u nedjelju identificirao osumnjičenika Anthonyja Q. Warnera i objavio da je Warner poginuo u eksploziji koja je oštetila više od 40 poslovnih prostora u Nashvilleu, najvećem gradu u Tennesseeju i prijestolnici američke country glazbe.

Savezni, državni i lokalni službenici istraživali su motiv za izazivanje eksplozije bombe u Nashvilleu na božićno jutro, ali još nema konkretnih tragova zašto je 63-godišnji osumnjičenik izveo samoubilačku misiju.

David Rausch, direktor Ureda za istrage u Tennesseju (TBI), rekao je da Warnerova majka surađuje u istrazi, ali je motiv zasad nepoznat. TBI je objavio Warnerov dosje i jednu optužnicu za posjedovanje marihuane prije više od četiri desetljeća.

– Nije nam bio na radaru, rekao je Rausch novinarima i dodao da TBI pomaže FBI-ju i saveznoj Agenciji za alkohol, duhan, vatreno oružje i eksplozive (ATF) u ispitivanju susjeda i rođaka. Svi uzimamo dijelove slagalice, radimo na tome da odredimo koji je bio motiv pojedinca.

Warnerov kamper, parkiran u središtu Nashvillea eksplodirao je u petak u zoru nekoliko trenutaka nakon što su ga primijetili policajci, koji su došli zbog prijave pucnjave, te iz njega čuli glazbu i računalno generiranu poruku koja upozorava na bombu. Eksplozija se dogodila rano ujutro kada je u gradu još bilo mirno. Iz kampera je prije eksplozije svirao “Downtown” – hit Petule Clark iz 1964.

Gradonačelnik Nashvillea John Cooper rekao je u nedjelju kako se čini da postoji povezanost između podmetnute bombe i zgrade AT&T-a.

Rausch je u ponedjeljak rekao da je Warnerov otac radio za AT&T, ali da nije jasno je li to na neki način povezano.

– Dosad provedena ispitivanja

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: