Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Otac nestalog Mateja Periša apelirao da se ne manipulira snimkama

Već četvrti dan u Beogradu traje potraga za mladićem iz Splita. 27-godišnji Matej Periš posljednji je put viđen oko 2:30 u noći s 30. na 31. prosinca kako izlazi iz noćnog kluba. Nakon što su njegovi prijatelji tog popodneva prijavili nestanak, počela je intenzivna potraga. Pretražuje se rijeka Sava i područje oko nje.

U Beogradu je reporterka HTV-a Marina Gantar koja prati cijeli slučaj.

– Današnje informacije vrlo su šture. Potraga doslovno traje od 0-24. Vidjeli smo nekoliko policijskih ophodnji ispred kluba Gotik na šetnici uz rijeku Savu. Cijelo vrijeme su prisutni policijski brodovi koji pretražuju rijeku i jedine službene informacije su od kapetana obalne straže koji nam je rekao kako je ovdje visoka rijeka, dubina je čak 10 metara. Rijeka je vrlo jaka, moćna, brza u nekim dijelovima i 10 km/h. Razgovarali smo s ocem Mateja Periša, gospodinom Nenadom, kako bi bio gost u uključenju, on je rekao kako je shrvan i da mu je jako teško. Rekao je da je danas bio s policijom na razgovoru, dobio je stvari od svoga sina. Rekao je da je u Beogradu dobio svu moguću pomoć, suosjećanje i svu potporu, izvijestila je Gantar za središnji Dnevnik.

Stjepan Glas
iz hrvatskog veleposlanstva rekao je za Dnevnik kako je odmah po primitku informacije o nestanku Mateja, Veleposlanstvo stupilo u kontakt s njegovim ocem.

– Stalno smo s njim u kontaktu, razmjenjujemo informacije. Jučer smo ga dočekali po dolasku u Beograd. Obišli smo mjesto događaja, sastali se, razgovarali smo s prijateljima od njegovog sina. Koju god informaciju smo dobili odmah je bila proslijeđena ocu od Mateja, rekao je Glas.

Istaknuo je kako su vlasti vrlo otvorene što se tiče istrage.

– U kontaktu smo s nadležnim institucijama u Republici Srbiji. Imali smo sastanak u PU grada Beograda. Policija daje samo provjerene informacije. Uvjeravaju nas da je istraga u

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: