Petak, 21 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

OTETA ŽENA NORVEŠKOG MILIJUNAŠA KOJI VOLI POVUČENI ŽIVOT Istraga se od studenoga provodi u tajnosti zbog ozbiljnih prijetnji, otmičari traže milijune

Supruzi norveškog multimilijunaša već se mjesecima gubi trag nakon otmice, potvrdila je u srijedu policija, a prenosi BBC.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) nestala je 31. listopada iz svog doma u blizini Osla. Od tada traje istraga, kazala je policija, no ona se provodi u tajnosti zbog “veoma ozbiljnih prijetnji”, piše BBC.

Otmičari traže 9 milijuna eura, pišu norveški mediji. Norveška televizija NRK izvijestila je da otmičari žele da im se novac isplati u kriptovaluti Monero.

Falkevik Hagen udana je za Toma Hagena, poduzetnika čije se bogatstvo procjenjuje na oko 174 milijuna eura koje je zaradio u svijetu nekretnina i energetike.

Norveški financijski časopis Kapital stavio ga je na mjesto 172. poziciju najbogatijih Norvežana.

Državna medijska kuća NRK piše kako je par živio “povučenim životom” u Lorenskogu, mjestu pored Osla, a Toma Hagena je opisala kao čovjeka nesklonog medijima.

Ne postoje dokazi da je gospođa Hagen na sigurnom otkad je oteta, objavila je policija, a prenosi BBC.

Policija je obitelji savjetovala da ne odgovori na zahtjev otmičara, otkrio je čelnik istrage Tommy Broske.

Prvu vijest o nestanku objavile su u srijedu novine Aftenposten, dodavši kako već dugo znaju za slučaj, no da nisu htjele izlaziti u javnost zbog sigurnosti taokinje.

Taj list piše kako je Hagen oteta iz kupaonice svog doma, te da je dijalog s otmičarima bio “limitiran” i odvijao se putem interneta.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: