Ponedjeljak, 10 kolovozaStranica o Hrvatski
Shadow

OTIŠAO U DOM ZDRAVLJA, PODIGAO UPUTNICE I NETRAGOM NESTAO Razgovarali smo s obitelji mladića koja je oblijepila Zagreb obavijestima o njegovu nestanku

“Evo me, sad ću još malo!” To je posljednja poruka koju je Filip Filipović u četvrtak 11. srpnja oko 10 sati ujutro poslao ocu Marku. Sat ranije izišao je iz stana u neboderu na zagrebačkoj adresi Trnsko 26. Do Doma zdravlja trebao je samo prijeći cestu. Od obiteljske liječnice preuzeo je uputnice za rentgen vrata i kralježnice i otada mu se izgubio svaki trag.

– Mislim da se Filip bojao da bi ga mogli ponovno uputiti na bolnicu na liječenje, ali to je samo moja pretpostavka. Ne, nije bilo nikakvih naznaka da bi otišao od kuće. Bio je miran, povučen, nije bio od velikih riječi. Tjedan dana ranije bili smo zajedno u šopingu i sve je bilo u redu – priča nam Filipova sestra Nikolina o nestalom bratu dok joj suze teku niz lice.

Isključen mobitel

Roditelji i sestra postavili su na brojne panoe po Novom Zagrebu obavijest o Filipovom nestanku, njegovu fotografiju i molbu za pomoć već dva dana od njegova nestanka. Tog četvrtka 11. srpnja, nakon što otac nakon 11 sati više Filipa nije mogao dobiti na mobitel jer je bio isključen, prijavili su njegov nestanak. Pričekali su do predvečer, a onda su u 18.30 sati otišli u VI. policijsku postaju u Remetincu.

– Gospodin koji je primio prijavu bio je ljubazan, saslušao nas je, zapisao. Policiji smo dali informacije o osobama s kojima je Filip bio u kontaktu. Ujutro me opet kontaktirao inspektor iz postaje koji je bio zadužen za nestanak moga brata – priča nam Nikolina Filipović.

Plavo-sivi ruksak

Policija ih, kaže, o tijeku potrage ne obavještava, osim kad oni nazovu i pitaju, a obitelj je obavijestila i HGSS, Hrvatski lovački savez, po gradu su polijepili plakate, ali Filipu zasad nema ni traga. Obitelj je u utorak 16. srpnja angažirala i privatnog detektiva koji je zaključio kako nema naznaka gdje bi Filip mogao biti. Otac ga je tražio u noćnim tramvajima, pokrenuta je i inicijativa na društvenim mrežama, ali sve to nije dalo rezultata.

Policija je u nedjelju 21. srpnja obavijestila obitelj da je zadnji signal mobitela zabilježen na repetitoru u Sigetu, te da su tog utorka provjeravali i dojavu da je osoba koja odgovara Filipovu opisu viđena na Zrinjevcu, ali tamo nije zatečena. Filip Filipović rođen je 12. kolovoza 1982. godine. Visok je 187 centimetara, svijetloplave kose i očiju, ovalnog lica, srednje tjelesne građe.

U trenutku nestanka bio je odjeven u bijelu majicu kratkih rukava, u donji dio sive trenirke, a bio je obuven u niske tenisice. Nosio je plavosivi ruksak HP, u kojem je imao novčanik i medicinsku dokumentaciju.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: