Nedjelja, 14 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

OTKRIVAMO TKO JE VOZAČ UHIĆEN U AFERI LAŽNI SMS-ovi Blaž Curić navodno je kum i bivši vozač i Milijana Brkića, Tolušića uhićenje iznenadilo

Uhićeni vozač ministra poljoprivrede i potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića, Blaž Curić, koji je navodno kum i bivši vozač zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića, ujedno je i član Udruge veterana specijalne policije Alfa, a bio je i u Sudu časti te udruge u kojoj je i Brkić bio dopredsjednik, a sad je član Središnjeg odbora.

Kako nam je neslužbeno potvrđeno u HDZ-u, Blaž Curić bio je vozač Milijana Brkića dok je obnašao dužnost glavnog tajnika HDZ-a.

U Ministarstvo poljoprivrede došao je s Tolušićem s kojim je, doznajemo, imao vrlo dobar i profesionalan odnos. Tolušića je njegovo uhićenje iznenadilo i sve je doznao jutros. Za Jutarnji list poručuje kako očekuje da nadležna tijela sve istraže, te da ne zna je li bio i vozač Milijana Brkića.

“Nemam tu što komentirati, čuo sam jutros da je uhićen jedan od mojih vozača koji radi u Ministarstvu poljoprivrede koji je, između ostalog, vozio i mene”, rekao je Tolušić novinarima pred Banskim dvorima.

“Svaka čast Ministarstvu unutarnjih poslova  i DORH-u, a ja očekujem da će apsolutno svi koji su imali prste u ovoj aferi biti procesuirani i kažnjeni”, poručio je Tolušić.

Na upit je li znao da je njegov vozač bio u nekakvoj vezi s Vargom odgovorio je: “Do danas ne”.

Ako se pokaže da su lažne SMS poruke bile korištene za unutarstranačke sukobe, kaže Tolušić, policija i DORH moraju ispitati sve. “Sve se mora kazniti koji su imali prste u tome, sve koji su krivi”, kazao je.

Podsjetimo, policija je rano jutros u Zagrebu privela Blaža Curića, kojeg sumnjiči da je dojavio Franji Vargi, autoru famoznih “Mamićevih SMS-ova”, da se nad njim provodi kriminalističko istraživanje.

Kako smo već pisali, nepoznata osoba prošlog je četvrtka nazvala Vargu s jednokratnog telefona, iz Dubrave u Zagrebu, te mu poručila da odmah uništi sve hard diskove i USB stickove. Nakon Vargina uhićenja, policija je intenzivno pokušavala utvrditi tko je uputio Vargi ovo upozorenje, a sada su i identificirali tu osobu.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: