Nedjelja, 28 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

OTKRIVENO TKO JE KUPIO BIVŠU REZIDENCIJU STIPE MESIĆA! Tvrtka u vlasništvu misteriozne Ruskinje iskeširala 5,5 milijuna kuna za vilu na Šalati

Tvrtka Sjajna svjetlost, u vlasništvu Ruskinje Victorije Fedorove, za 5,5 milijuna kuna kupila je od države bivšu rezidenciju Stjepana Mesića u kojoj je bio njegov Ured bivšeg predsjednika RH, potvrđeno je Jutarnjem listu. Tvrtka je, prema dostupnim podacima iz sudskog registra, osnovana 7. rujna ove godine, pa je jasno da je i nastala s namjerom da kupe ovu vrijednu nekretninu u Grškovićevoj 13.

Direktor Sjajne svjetlosti je Zvonko Šarić, tvrtka je registrirana za kupnju i prodaju vlastitih nekretnina, a njen direktor povezan je s nizom tvrtki za nekretnine, između ostalog i s tvrtkom Vila Solar, koja stoji iza apartmanskog naselja u Brodarici, Šarić je i vlasnik i direktor tvrtke H.B. Inženjering, koja je, kako tvrdi DORH, bila uključena u aferu Fimi media, jer se i preko nje navodno izvlačio novac, a vlasnik je bio svjedok na sudu.

Ministarstvo državne imovine, nakon prvog natječaja na kojem se nije nitko javio za vilu, raspisalo je drugi natječaj 7. kolovoza i spustilo cijenu rezidencije za milijun kuna.

Na ponovljeni natječaj pristigle su četiri ponude, a ova od Sjajne svjetlosti bila je najpovoljnija. Nekretnina u Grškovićevoj 13 površine je 350 metara četvornih s dvorištem i vrtom površine 650 metara četvornih. U tijeku su pripreme za donošenje Odluke o prodaji.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: