Petak, 24 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Otvoreno: Kakvo je stanje sigurnosti u državi?

Kakvo je stanje sigurnosti u državi? Je li napadač na Banske dvore djelovao sam ili je bio dio šire urote? Zašto policija privodi građane zbog objava na društvenim mrežama i prijetnji jajima? Tko je kriv za nesnošljivost i govor mržnje u političkom prostoru? 

Član SDP-a Siniša Hajdaš Dončić rekao je kako se 2020. godine na Markovom trgu dogodio teroristički akt i ugroza sigurnosti.

– Institucije su to istražile i podnijele određena izvješća. Premijer se s tim izvješćima u prosincu nije složio u potpunosti, što znači da ne postoji ne povjerenje u te institucije ili postoji nešto više. Dužnost Nacionalnog odbora za sigurnost je da provjeri i preispita tko je tu u pravu i tko je u krivu, vodeći računa o neovisnosti institucija. Jedan dio izvješća nije za javnu komunikaciju jer je klasificiran. Novi elementi nisu izneseni, oni su slični ili isti kao što su bili prije mjesec dana, ali postavlja se pitanje – je li predsjednik Vlade imao neka saznanja koja bi govorila o nečem drugom? Ono što se zna jest da je to bio jedan pojedinačan cilj osobe koja je tada izvršila samoubojstvo, a da nije bio jedan cilj organizirane skupine. Iz premijerovih riječi moglo se zaključiti nešto drugo. To je bio ključan razlog, rekao je Hajdaš Dončić.

Kapulica: Ne postoji institucija u Hrvatskoj koja uživa povjerenje Zorana Milanovića

Član HDZ-a Mario Kapulica rekao je kako su potpuno deplasirane teze da je predsjednik Vlade izrazio svoje nepovjerenje u ključne institucije koje se brinu o sigurnosti hrvatskih građana.

– Ako bi išli tom logikom, ne postoji institucija u Hrvatskoj koja uživa povjerenje Zorana Milanovića. On se u današnjoj izjavi za medije pretvorio u suca koji govori što bi trebalo napraviti, što bi DORH trebao napraviti. Ne mogu pretpostaviti kad bi on bio gost sjednice saborskog Odbora za

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: