Petak, 17 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Otvoreno o sukobu navijača i policije

Načelnik Sektora za javni red i sigurnost Policijske uprave zagrebačke Davor Posilović je istaknuo kako kriminalističko istraživanje traje i dalje. 

– Ranije je poznato da je za desetoricu određen istražni zatvor. Tijekom večeri donijet će se odluke i za ostale osobe. U ovom trenutku ne znamo kakav će biti ishod. Nastavlja se kriminalističko istraživanje. Poduzet će se cijeli niz dokaznih radnji koje stoje na raspolaganju. Sprovest će se i ispitivanje svjedoka, vještačenja različitih vrsta i sve ostale mjere i radnje koje nam stoje na raspolaganju. Za očekivati je da ovo nije konačan broj osoba oje će biti obuhvaćene kriminalističkim istraživanjem. Nemamo saznanja o novo ozlijeđenim osobama, rekao je.

Posilović: Ovdje se ne radi o nikakvom sukobu, već o eklatantnom primjeru izazivanja nereda i to nasiljem

Istaknuo je kako se ovdje ne radi o nikakvom sukobu, već o eklatantnom primjeru izazivanja nereda i to nasiljem u mnoštvu uz uporabu opasnog oruđa prema većem broju osoba iz mržnje s namjerom da se neposredno ugrozi život i imovina u većem obimu. Naglasio je kako bi se izazivanje nereda moglo spriječiti kada bi se raspolagalo s bilo kakvim saznanjima koji bi ukazivali na takvo nešto.

– Cijeli put dolaska organizirane skupine navijača iz Splita protekao je besprijekorno, dodao je.

Član Uprave GNK Dinamo Krešimir Antolić smatra da događaji s autoceste nemaju nikakve veze s onim što se događalo u zoni stadiona u Maksimiru.

– Dinamo je četiri dana prije utakmice poslao upute Hajduku u kojima smo ih zamolili da prenesu svojoj navijačkoj grupi sve informacije, od dolaska na stadion, pa do toga da nas kao organizatore trebaju upoznati sa sadržajem svojih transparenata i koje navijačke rekvizite žele unijeti, oni su to ignorirali. Onda smo 20. svibnja ponovili, oni su opet ignorirali, da bi sat i pol prije utakmice bili obaviješteni da oni dolaze i nose transparente, bubnjeve i

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: