Subota, 22 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Otvoreno: Sučeljavanje kandidata za gradonačelnika ili gradonačelnicu Zagreba

O donacijama

Davor Filipović, kandidat za gradonačelnika Zagreba (HDZ, HSLS, HSU), na početku emisije rekao je da je prikupio 150.000 kuna donacija te da će svi troškovi koji budu u kampanji biti prezentirani u svim izvještajima do kraja. Kampanju financira i HDZ i svaka će kuna biti vidljiva u izvještaju, rekao je.

Joško Klisović, kandidat za gradonačelnika Zagreba (SDP), potrošio je 580.000, a većinu novca dala je stranka, donacija je 139.000 kuna.

– Drugi kandidati se puno više oglašavaju, očito nisu plasirali sve svoje račune, rekao je.

Jelena Pavičić Vukičević, kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba (BM 365 – Stranka rada i solidarnosti) prijavila je trošak od 296.000 kuna. Rekla je da će cijela kampanja biti financirana sredstvima stranke, ali i donacijama. Osim što očekuju donacije, čuvaju se – kaže – za 2. izborni krug. Bit će na polovici dozvoljenog iznosa za kampanju od 800.000 kuna, kazala je.

Vesna Škare Ožbolt, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba potrošila ja na kampanju 235.000 kuna, a skupila je 240.000 kuna. Kampanju financira samo donacijama, vodila je računa da “za razliku od nekih drugih kandidata ne upadne u dug”.

Miroslav Škoro, kandidat za gradonačelnika Zagreba (Domovinski pokret, Zelena lista) nema, kaže, niti donacija niti troškova.

– Sve je rađeno s računa stranke, sve će biti transparentno i jasno pokazano, rekao je dodavši da većinu financiraju sami svojim novcima i jednim dijelom iz stranke.

Tomislav Tomašević, kandidat za gradonačelnika Zagreba (Možemo!, Zagreb je naš!, NL, ORaH, Za grad), potrošio je na kampanju 524.000 kuna, ponosi se – kaže – najvećim brojem donacija građana. Imaju preko 5000 donatora građana. Prosječna donacija je samo 400 kuna, 10 puta manja od HDZ-ove prosječne donacije, rekao je, dodavši da vjeruje da će do kraja imati 1000 donacija.

Škoro je rekao između ostalog da je izborni zakon koji regulira način na koji se otvaraju izborni računi

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: