Subota, 4 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

OVI LJUDI ŽELE DOĆI NA ČELO DRŽAVE Pogledajte tko je sve predao svoju predsjedničku kandidaturu DIP-u

U noći s utorka na srijedu u ponoć istekao je rok za predaju potpisa za kandidaturu na predsjedničkim izborima, koji se održavaju 22. prosinca, a Državnom izbornom povjerenstvu više od 10.000 potpisa je predalo 11 kandidata. 

Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović prvi je predao potpise, i to još prošli tjedan u utorak. Državnom izbornom povjerenstvu predao je oko 78 tisuća potpisa potpore svojoj predsjedničkoj kandidaturi, koliko su volonteri 13 stranaka koje ga podupiru, prikupile u dva dana.

– Trendovi su očiti, borit ću se i, vjerujem, pobijediti – rekao je Milanović novinarima nakon predaje potpisa. Istaknuo je kako je njegov zadatak, za razliku od predsjednice, toj dužnosti vratiti dostojanstvo, ponos, elementarno samopoštovanje, pristojnost i decentnost.

Zagreb, 261119. Predsjednicki kandidat Zoran Milanovic predao je potpise za kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske Drzavnom izbornom povjerenstvu u Visokoj ulici. Na fotografiji: Orsat Miljenic i Zoran Milanovic kojemu je istekla osobna. Foto: Dragan Matic / CROPIX

Dragan Matić / CROPIX

Zoran Milanović

 

Aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Sabor je stigla posljednji dan u pratnji premijera Andreja Plenkovića i šefa Sabora Gordana Jandrokovića, a predala je 231.652 potpisa.

Zagreb, 031219. Sabor RH. Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarovic predala je potpise u Saboru za kandidaturu za predsjednicke izbore. Na fotografiji: Kolinda Grabar Kitarovic. Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Tomislav Krišto / CROPIX

Kolinda Grabar-Kitarović

 

– Ovom prilikom zahvaljujem svima koji su dali potpise, zahvaljujem stranci na kandidaturi i ostalim strankama koje su me podržale. Zahvaljujem svim volonterima koji su skupljali potpise – rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Također tijekom utorka DIP-u je gotovo 80 tisuća potpisa potpore građana predao i Miroslav Škoro. Poručio je da

Izvor vijesti

Slični postovi: