Subota, 13 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Pad letjelice u Zagrebu: Registrirale je Mađarska i Rumunjska

Sinoć oko 23 sata na Jarunu kod Studentskog doma “Stjepan Radić” pala je bespilotna letjelica. Nastao je velik krater. Nevjerojatna je sreća da nema ozlijeđenih. U blizini mjesta pada letjelice pronađena su dva padobrana, a na olupini je vidljiva crvena zvijezda petokraka. Nakon što je nad Mađarskom letjela 40 minuta, letjelica je u Hrvatsku ušla u 22.57. U našem zračnom prostoru letjela je 7 minuta i kretala se brzinom od 700 km/h na visini od 1300 metara. U tijeku je kriminalističko istraživanje. 

Tijek događaja pratite uživo:

● Policija je za sada potvrdila dvije informacije: da se radi o letjelici, a druga informacija je da su u neposrednoj blizini letjelice pronađena i dva padobrana na stablima.

● Ovo nije prijetnja Hrvatskoj, nema razloga za strah poručio je ministar obrane Mario Banožić građanima Republike Hrvatske s izvanredne konferencije za novinare.

●  Predsjednik Republike Zoran Milanović ocijenio je da se radi o ozbiljnom incidentu ali da letjelica nije bila usmjerena protiv Hrvatske.

● Neslužbeno se doznaje da je na jednom od dijelova letjelice pronađena i petokraka, no ta infromacija nije potvrđena.

● Policija je vlasnicima vozila koja su se našla unutar policijske trake poručila da se jave najbližem policijskom službeniku koji radi na osiguranju.

● Na svu sreću, nitko noćas nije stradao, nastala je tek materijalna šteta na vozilima koja su se nalazila u neposrednoj blizini nesreće.

● Policija apelira na građane da na društvenim mrežama ne dijele snimke i fotografije s mjesta nesreće jer je očevid i dalje u tijeku.

● Još uvijek se vrše izvidi. Jutros je na mjestu nesreće bio i gradonačelnik Tomislav Tomašević. Kazao je i kako se čuo s premijerom Andrejom Plenkovićem jutros te da će pustiti da državne institucije odrade svoj posao kako bi se točno utvrdilo što se dogodilo.

Pogledajte izvještaj s mjesta nesreće:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: